Volledig scherm
Mark Monden (Sprundel) © archieffoto Edmund Messerschmidt

Sprundel-spits Mark Monden geveld door PSV-vloek

ZONDAG VIERDE KLASSE C – Na vier wedstrijden staat Sprundel tweede, een ongekende weelde. Maar na de 1-0-zege op TVC Breda ging het zondag in de kantine toch ook over aanvaller Mark Monden. Hij miste namelijk twee strafschoppen. De vergelijking met PSV is natuurlijk snel gemaakt.

Want de strafschoppenmisère van de landskampioen (12 van de laatste 19 penalty’s gingen mis) was ook in Sprundel onderwerp van gesprek. “Ik zei vorige week nog gekscherend tegen mijn teamgenoten: ik zal ze bij PSV eens een workshop penalty schieten gaan geven”, gaf Monden toe. Hij schiet vanaf elf meter immers wel vaak raak. “Nou, god straft onmiddellijk, zie je wel. Dat zeg ik ook nooit meer. En die workshop zal er ook wel niet meer komen”, lachte de 33-jarige aanvaller.

In de tweede helft zondag, bij 1-0-voorsprong kreeg Sprundel namelijk twee strafschoppen. “De eerste keer pakte de keeper ‘m. Hij zat in de goede hoek”, haalde Monden de penalty voor de geest. Even later volgde een herkansing. Weer nam Monden plaats achter de bal, weer miste hij: op de paal. “Ik heb een bepaald trucje, dat ga ik niet verklappen, natuurlijk, maar dat mislukte nu. Volgens mij had de keeper mij door. Gelukkig wonnen we alsnog, maar in de kantine heb ik wel wat te horen gekregen, ja.”

Genieten
Hij kan er om lachen. Want het gaat Sprundel voorlopig voor de wind. De ploeg staat na drie zeges en een remise (nog een wedstrijd in te halen) op een tweede plek, achter UVV’40. “Het gaat fantastisch, ik geniet hier echt van”, glunderde Monden. Het is namelijk een groot verschil met voorgaande jaren. “Ik voetbal al vijf jaar tegen degradatie, dan is dit lekker hoor.”

Waar ligt dat dan aan? “Het valt dit jaar wel samen: het harde werken in combinatie met de kwaliteit bij die jonge jongens.” Vooral die werklust is iets waar Monden op hamert. “Want het begint met hard werken en eindigt met hard werken. De aanvoerder, mijn broer Rob, waakt daar ook voor. Die gaat voorop in de strijd.”

Verdediging
Dat levert vooralsnog prima cijfers op: 10 punten uit 4 wedstrijden, slechts één tegengoal. “We spelen met een gesloten verdediging, met een goede keeper daarachter. Het is cliché, maar die stabiele basis zorgt toch voor veel vertrouwen.”

Koppositie
Zondag reist Sprundel af naar koploper UVV’40 (5 wedstrijden, 12 punten) voor de strijd om de eerste plek. “We blijven natuurlijk met beide benen op de grond en blijven keihard werken. We gaan er volop tegenaan.”

En wat nou als het in de 85ste minuut 0-0 staat en Sprundel een strafschop krijgt? “Dan neem ik ‘m gewoon weer. Nee, van druk is geen sprake. We voetballen niet in een stadion!”

  1. Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys
    ZATERDAG 4B

    Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys

    Door een 2-0 zege op Vrederust handhaaft Smerdiek zich tussen de topploegen in de vierde klasse B. De formatie van Bram Kot staat op de derde plaats met slechts een punt achterstand op de koplopers Halsteren en DwO ’15. Vosmeer won met 2-3 van Hansweertse Boys. Het was de eerste seizoenzege van de ploeg van Bram Kot die hierdoor afstand neemt van de laatste plaats. Stavenisse verloor met 4-2 van Cadzand en is nu hekkensluiter.