Volledig scherm
Tom Schellingerhout.

Spits uit derde elftal op doel bij eerste van Roosendaal

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Normaal gesproken vind je Tom Schellingerhout (27) in de spits bij het derde elftal van Roosendaal, op jacht naar goals tegen teams als Alliance 2 of Rood-Wit 2. Tot hij afgelopen week voor Roosendaal 1 mocht opdraven in de wedstrijd tegen Rijen. Het neusje voor de goal werd ingeruild voor katachtige reddingen, Schellingerhout nam plaats in het doel. „Ik denk dat ik een rustige, stabiele indruk heb achtergelaten, net als de rest van het team overigens.”

Schellingerhout besloot anderhalf jaar geleden om op lager niveau te gaan spelen omdat hij vaak op de reservebank moest plaatsnemen. „Ik koos daarom voor het derde elftal. Ze hebben daar al een goede, vaste eerste keeper, dus toen ben ik als veldspeler begonnen. De spitspositie ligt me wel”, zegt de 2-meter lange speler die voor Roosendaal 3 tot nu toe drie goals maakte. Begin dit seizoen maakte hij de afspraak met trainer Jurgen Arnouts dat hij de vaste stand-in wordt van eerste keeper Kevin Kilsdonk, totdat de jeugd doorbreekt. Kilsdonk was afgelopen zondag afwezig, waardoor Schellingerhout meteen onder de lat mocht verschijnen.

„Vooral in de eerste minuten kreeg Rijen veel kansen”, kijkt hij terug op de wedstrijd. „Het is een teamprestatie dat we uiteindelijk de drie punten pakken en ik heb daar een bijdrage aan geleverd door wat reddingen te verrichten.” Nick Krijnen was samen met Schellingerhout de gevierde man; hij zorgde met twee goals voor de totale doelpuntenproductie aan Roosendaalse kant.

De komende tijd neemt Schellingerhout, die elke dinsdag met de selectie traint, naar alle waarschijnlijkheid weer de spitspositie in bij Roosendaal 3. Kilsdonk neemt zijn plek onder de lat weer over. „Hij is een erg goede doelman en we kunnen het goed vinden samen. Als hij afwezig is, sta ik weer klaar. Je moet de club helpen waar dat kan, en ik doe dat op deze manier.”

Naam: Tom Schellingerhout
Club: Roosendaal (zondag 2E)
Positie: doelman
​Ambitie: titel met derde elftal

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."