Volledig scherm

Spits scoort erop los na terugkeer op het oude nest

ZONDAG VIJFDE KLASSE B - Elf doelpunten in vier wedstrijden: Joris van de Lande is on fire voor SAB. De club bezet de tweede plaats in de vijfde klasse B, scoorde drieëntwintig keer en kreeg er maar drie tegen.

Afgelopen weekend verloor SAB van koploper OMC. Zonder Van de Lande, die voor zijn werk in het buitenland zat. „We hebben een redelijke competitiestart. Tegen Oranje Blauw’14 draaide het elftal goed en vielen de goals vrij gemakkelijk. Alles klopte die wedstrijd.” Van de Lande pikte toen zeven goals mee en tegen De Schutters en Klundert vond de 26-jarige spits het net ook.

Van de Lande speelt sinds de d-jeugd bij SAB en is tussendoor actief geweest bij derdeklasser Unitas’30 en Roosendaal, dat toen in de eerste klasse uitkwam. Na twee fikse blessures de afgelopen tijd (een kaakbreuk en een ooginfarct) pikt de Bredanaar de draad weer op bij SAB.

„Het was eeuwig zonde dat ons team een aantal jaar geleden uit elkaar viel”, zegt hij over de afgelopen seizoenen. „SAB belde me met de vraag of ik dit seizoen weer voor hen wilde uitkomen, dat leek me een juiste keuze.”

Twee jaar geleden speelde Van de Lande nog in de eerste klasse, nu vinden zijn wedstrijden vier niveaus lager plaats. „Ik speel waarschijnlijk onder mijn niveau, het verschil tussen de klassen is groot. Maar ik wil vooral plezier hebben in het spel, en dat heb ik hier. We hebben een leuk voetballend elftal voor de vijfde klasse.”

Door zijn werk mist hij een aantal wedstrijden en trainingen in het seizoen, waardoor hij op dit moment nog lang niet denkt aan een stapje hogerop. „Als we met SAB het kampioenschap kunnen pakken, zou dat heel mooi zijn. Ik ken de competitie niet goed, maar we gaan voor de titel.”

Naam: Joris van de Lande
Club: SAB (zondag 5B)
Leeftijd: 26
Positie: spits
​Ambitie: kampioen worden met SAB