Volledig scherm
De gemaskerde PCP-speler Mateusz Sleziak komt in botsing met zijn eigen keeper Sander de Groot. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Spits Ikililou wordt gemist door PCP, Segeren maakt er drie voor Dussense Boys

zondag 4CHet treffen tussen SAB en PCP zou normaal gesproken een duel zijn tussen twee goaltjesdieven. Joris van de Lande scoorde dit seizoen al zestien maal namens de thuisploeg. Ibrahim Ikililou won twee seizoenen geleden de Zilveren Schoen, toen nog in dienst van SC Hoge Vucht, en laat tegenwoordig bij PCP zien het nog altijd niet verleerd te zijn. Laatstgenoemde was vanwege zijn werk afwezig en kon daardoor niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-0 verloor van SAB.

SAB - PCP 2-0 (1-0). 1-0 Jeroen Maas, 2-0 Rhomar Boudzra.
Tegen PCP kon topscorer Van de Lande geen potten breken. Een zwak schot in de vijfde minuut van de Bredase spits kon PCP-doelman Sander de Groot niet verontrusten. In de 27ste minuut was het SAB-speler Jeroen Maas die De Groot toch het nakijken gaf: 1-0. 

Meteen na rust wilde SAB de 2-0 forceren, maar de stormloop op het doel van De Groot leverde niets op. Ondertussen bleef het gevaar op de gelijkmaker op de loer liggen. In de 67ste minuut kreeg SAB een vrije trap net buiten het strafschopgebied cadeau. Vanwege een blessure van een van de SAB spelers kon Rhomar Boudzra lang nadenken over de te kiezen hoek. Met een listig balletje in de korte hoek schoot Boudzra SAB naar de winst: 2-0.

Berkdijk - Waspik 2-4 (0-3). 0-1 Lesley Verschuren, 0-2 Coen Roksnoer, 0-3 Verschuren, 1-3 Van Boxtel, 1-4 Roksnoer, 2-4 Bastiaansen.
De eerste 20 minuten hebben we goed gespeeld en stond het 0-3. Daarna gaven we niet thuis en was het gewoon bagger”, besefte Waspik trainer Eugene van der Heijden zich terdege.

Terheijden - Raamsdonk 2-2 (1-2). 0-1 Luuk Nieuwensteeg, 0-2 Mike Verdaasdonk (e.d.), 1-2 Jordi van de Korput (e.d.), 2-2 Max Brouwers.
“Voetballend was het prima, maar we beloonden onszelf niet. Op het einde kreeg Marvin Blom van de tegenstander nog een opgelegde kans”, zei Terheijden-trainer Fred Vrolijk.

RFC - RWB 0-4 (0-0). 0-1 en 0-2 Kevin Remie, 0-3 Unur Ulusan, 0-4 Remie.
“We kregen geweldige kansen, zelfs tweemaal op de lat. Na de 0-2 brak ons verzet en kreeg RWB de controle. Deze uitslag was zwaar geflatteerd”, gaf RFC trainer Mo Duzgun aan.

Right Oh - Blauw Wit’81 3-2 (1-0). 1-0, 2-0 en 3-0 Daniek Maas, 3-1 Sil Witlox, 3-2 Ruud van de Ven.

WDS’19 - VCW 1-4 (1-1). 1-0 Ricky Staneke, 1-1 Ard Baaij, 1-2 Kelvin Koppelaar, 1-3 Riley Dudok, 1-4 Koppelaar.
Met de van Baronie overgekomen Robbert van Oorschot in het doel kon WDS’19 het tegen VCW ook niet bolwerken. Na de pauze gooide de ploeg uit Wagenberg er een schepje bovenop. Terwijl WDS’19 doelpunten moest incasseren kwam VCW geen moment meer in de problemen.

Dussense Boys - DIA 3-1 (0-1). 0-1 Menno van Vliet, 1-1, 2-1 en 3-1 André Segeren.
“Dit was een zure nederlaag. We hadden gezien het aantal kansen dik moeten winnen. Maar ja, als je niet scoort, dan weet je dat de tegenstander het doet”, treurde DIA-trainer Erik van Rooij. Dussense Boys-trainer Eric van Genderen was een tevreden man. “We werkten hard op een slecht bespeelbaar veld.”