De gemaskerde PCP-speler Mateusz Sleziak komt in botsing met zijn eigen keeper Sander de Groot.
Volledig scherm
De gemaskerde PCP-speler Mateusz Sleziak komt in botsing met zijn eigen keeper Sander de Groot. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Spits Ikililou wordt gemist door PCP, Segeren maakt er drie voor Dussense Boys

zondag 4CHet treffen tussen SAB en PCP zou normaal gesproken een duel zijn tussen twee goaltjesdieven. Joris van de Lande scoorde dit seizoen al zestien maal namens de thuisploeg. Ibrahim Ikililou won twee seizoenen geleden de Zilveren Schoen, toen nog in dienst van SC Hoge Vucht, en laat tegenwoordig bij PCP zien het nog altijd niet verleerd te zijn. Laatstgenoemde was vanwege zijn werk afwezig en kon daardoor niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-0 verloor van SAB.

 1. NAC heeft geen route, geen plan, geen lef en geen geduld met jonge talenten
  PREMIUM
  Column

  NAC heeft geen route, geen plan, geen lef en geen geduld met jonge talenten

  Ongetwijfeld lachende gezichten dit weekend bij de mensen van de NAC-jeugdopleiding. Na Ronnie Stam, Nemanja Gudelj en Ömer Bayram eindelijk wéér een zelfopgeleide telg die vanuit de academy de stap naar het internationale voetbal maakt. Al was het vooral nuchter scoutingswerk dat Jan Paul van Hecke relatief laat naar Breda bracht. Pas als 18-jarige kwam de stoere, blonde Zeeuw over van VV Goes. Na 16(!) potjes in het eerste lonkt (via FC Utrecht) de Premier League. Wow.
 2. Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertopper Moerse Boys - Madese Boys’
  PREMIUM
  column

  Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertop­per Moerse Boys - Madese Boys’

  Vergeet Aletta Jacobs, Fannie Blankers-Koen, Lieke Martens en Vivianne Miedema. Het nieuwe boegbeeld van een moderne generatie Nederlandse vrouwen heet Ellen Fokkema. De Friezin uit kerkdorp Slappeterp (drie straten, één mini-camping met gezellige theetuin) gaat komend seizoen geschiedenis schrijven. Haar club, vierdeklasser Foarút (vertaald vanuit het Fries: vóóruit), heeft van de KNVB toestemming gekregen haar in te schrijven bij het eerste van de mannen van de trotse zaterdagvierdeklasser. Een primeur!