Een moment uit het duel Smerdiek - Halsteren van eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Een moment uit het duel Smerdiek - Halsteren van eerder dit seizoen. © Pix4Profs / Joris Knapen

Smerdiek keert weer terug naar vierde klasse

Smerdiek keert na één seizoen alweer terug naar de vierde klasse. In een rechtstreeks duel met de directe concurrent DHV werd dinsdagavond met 6-0 verloren, waardoor de degradatie officieel een feit is. 

Halverwege was er nog niet gescoord in Zevenbergschenhoek. Smerdiek-coach Bram Kot vond zijn team in het eerste bedrijf zelfs de betere ploeg. ,,Maar we waren te gehaast bij het uitspelen van de mogelijkheden.’’ De bij DHV opgeroepen routinier Leon Hollemans brak de ban na rust: 1-0. Daarvoor misten de bezoekers via Levi Lindhout al een dot van een kans. 

Kort na de openingstreffer kreeg Smerdiekenaar Julien Vermeulen een ongelukkige rode kaart en was het hek van de dam. DHV kan zich opmaken voor nacompetitie. Voor Smerdiek is het doekgevallen. Bram Kot zag ondanks de degradatie lichtpuntjes. ,,We zijn het hele seizoen als ploeg bij elkaar gebleven. Niemand heeft verzaakt op de training. Ik ben trots op die jongens.’’

DHV-Smerdiek 6-0. (0-0) 1-0 Leon Hollemans, 2-0 Serginho Resort, 3-0 Jeffrey Bakx, 4-0 Serginho Resort, 5-0 Serginho Resort, 6-0 Jeffrey Bakx. Rode kaart: JulienVermeulen (Smerdiek).