Gilze-speler Willem van Eijck (rechts) omspeelt Irene'58-doelman Erik Eggermond en scoort de 1-0. Het duel zou in 2-1 eindigen voor Gilze.
Volledig scherm
Gilze-speler Willem van Eijck (rechts) omspeelt Irene'58-doelman Erik Eggermond en scoort de 1-0. Het duel zou in 2-1 eindigen voor Gilze. © Pix4Profs/René Schotanus

Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

zondag 3BNooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.

Virtus - Oosterhout 0-4 (0-2). 0-1 Kevin Tempelaars, 0-2 Sandro Ariza, 0-3 Tempelaars, 0-4 Tom Kolkert. 
“Dankzij de wind in de rug kwamen we makkelijk op voorsprong, de drie punten kwamen geen moment in gevaar", sprak Oosterhout-trainer Richard van Gils. Virtus-trainer Siwa Ken Aigbosuria legde de vinger op de zere plek. Bij de eerste twee doelpunten stonden we te hoog, funest met wind tegen. Na rust namen we alle risico’s en ook dat pakte verkeerd uit.”

ZIGO - Be Ready 2-3 (1-1). 0-1 Jeffrey Lettel, 1-1 Tim de Bont, 1-2 Siem Velthoven, 1-3 Aman Habtesulus, 2-3 De Bont.
“‘Toevalvoetbal’ was het met deze wind. Wij waren de meest gelukkige van de twee,” was Be Ready- trainer Marco Verschuren eerlijk.

EMMA - Bavel 1-8 (0-3). 0-1, 0-2 en 0-3 Niek Akkermans, 0-4 Bas Plasman, 1-4 Thomas Vigelius, 1-5 Sander van Gils, 1-6 en 1-7 Akkermans, 1-8 Van Gils.
Voor rust maakte hij een loepzuivere hattrick, erna scoorde Niek Akkermans nog tweemaal. “Emma, vooraf toch lastiger ingeschat, viel me erg tegen. Het was een eenzijdig duel", luidde de reactie van Bavel-trainer Coen Rijppaert.

Dubbeldam - Groen Wit 4-1 (1-1). 1-0 Dennis Geschiere, 1-1 Mouhcine Zerouali, 2-1 Jerry van Ingen, 3-1 Enzo van de Vossert, 4-1 Misca Brassien.
“We speelden een goede eerste helft en misten kansen op een riante voorsprong. Na rust was, mede dankzij de tegenwind, de beleving weg bij ons. Dubbeldam werd niets meer in de weg gelegd,” aldus Groen Wit-trainer Martijn van Galen.

Gilze - Irene'58 2-1 (2-0) 1-0 Willem van Eijck, 2-0 Stan de Kock, 2-1 Jacco van Laarhoven.
Gilze - Irene'58 werd door de storm een parodie op een voetbalwedstrijd. Zelden kwam de bal op de juiste plaats. Als meest technische ploeg won Gilze verdiend. Willem van Eijck tekende voor de openingstreffer, Stan de Kock verdubbelde nog voor rust de voorsprong. In de slotfase kwam Irene via Jacco van Laarhoven terug tot 2-1, omdat de ploeg de eerste en enige doelkans in doel vloog. “Wel een mooie goal,” vond Irene'58-trainer Paul van Dijk. 

Van Dijk, die wegens griep deze week het veldwerk aan assistent Bram Bul overdeed, had een Gilze gezien dat kwalitatief beter bestand bleek tegen de moeilijke weersomstandigheden.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.