Volledig scherm

Selectie UVV'40 wil verder met trainer, bestuur niet

ZONDAG VIERDE KLASSE C - Het niet verlengen van het aflopende contract van UVV’40-trainer Joey Verhoeven is bij de selectie van het eerste team hard en onverwacht aangekomen. Liefst zou de Ulvenhoutse selectie zien dat het besluit ongedaan wordt gemaakt en dat de club verder gaat met de Tilburger.

Verhoeven is als debuterend trainer drie jaar geleden begonnen UVV’40. In zijn eerste seizoen in Ulvenhout promoveerde hij met de ploeg via het kampioenschap van de vijfde naar de vierde klasse. Vorig seizoen hield Verhoeven zijn team keurig in de vierde klasse, in de huidige competitie in zondag 4C pakte hij zelfs de eerste periodetitel met zijn mannen.

Het bestuur van UVV’40 stelt zich echter op het standpunt dat contracten in principe niet langer dan drie jaar moeten lopen, omdat anders de rek er mogelijk uit kan gaan. De huidige selectie is echter van mening dat die rek er zeker nog niet uit is en wil graag samen met Verhoeven de volgende stap maken: promoveren naar en spelen in de derde klasse.

Fantastische trainingen
Voorzitter Sander Schaepman van UVV’40 is daarvan op de hoogte. „Wij weten als bestuur dat het eerste elftal graag met Joey door wil. Zijn trainingen zijn fantastisch, dat zie je ook aan de bovenmaatse fitheid van de spelers. Maar we denken dat komende zomer een goed moment is voor de club, maar ook voor Joey om verder te gaan. Wij hebben hem de kans gegeven om als onervaren trainer te starten. Daar hebben we ook geen spijt van, integendeel. Maar het is ook goed voor Joey om zich verder door te ontwikkelen.”

Mooi afscheid
​Verhoeven zelf reageert gelaten op de situatie. „De spelers wilden reageren, dat recht hebben ze. Ik ga er een mooi afscheid van maken, met hopelijk een goed einde in de nacompetitie. Volgend seizoen begin ik met een goed en fris gevoel aan een nieuwe job. Ik vind dat ik goed gepresteerd heb bij UVV’40”, besluit Verhoeven.