SCO-aanvaller Axel Kastelijns (links) versnelt langs Oosterhout-aanvoerder Maurice Hekker (rechts).
Volledig scherm
SCO-aanvaller Axel Kastelijns (links) versnelt langs Oosterhout-aanvoerder Maurice Hekker (rechts). © Joris Knapen

SCO wint doelpuntrijke Oosterhoutse derby, Olympia'60-trainer ziet tactisch trucje werken

zaterdag 4EEr vielen tien doelpunten bij de derby tussen SCO en Oosterhout. SCO stond aan de goede kant van de score en won met 7-3. Dongen kreeg er acht om de oren tegen ZBC’97 en geeft daarmee een vervolg aan haar beroerde competitiestart.

SCO - Oosterhout 7-3 (5-1). 1-0 Tom Rijvers, 2-0 Robin van den Noort, 2-1 Stefan Kok, 3-1, 4-1 en 5-1 Rijvers, 5-2 Kok, 6-2 Van den Noort, 6-3 Kevin Ernst, 7-3 Van den Noort.
Oosterhout heeft met Stefan Kok een superspits, SCO heeft Robin van den Noort en Tom Rijvers twee superspitsen en een beter elftal. Dat leidde tot de overwinning voor de thuisploeg. “De individuele klasse besliste deze wedstrijd”, concludeerde SCO-trainer Edwin Verheijen na afloop. 

Oosterhout-trainer Ahmet Türkücü was teleurgesteld: “Het moeten winnen van duels, die over-mijn-lijk-mentaliteit, die miste ik bij ons.” Dat betekende niet dat hij met het schaamrood op de kaken de kantine van SCO binnen zou stappen. “De tweede helft hadden we onze rug een beetje gerecht.”

Dongen - ZBC’97 0-8 (0-5).
ZBC’97 was een klasse beter dan Dongen. “Het was bedroevend, erg slecht”, oordeelde Dongen-coach Rik Vermeulen. “ZBC'97 was een maatje te groot voor ons. Ze konden vrij voetballen en wij zochten continu naar de goede organisatie.”

RFC - GSC/ODS 2-0 (1-0). 1-0 Jurrian Bakker, 2-0 Osman Aslan.
RFC won omdat het de kansen benutte, iets wat GSC/ODS niet deed. Op basis van de tweede helft was de overwinning terecht voor RFC. “In de eerste helft kwamen we een paar keer goed weg en redde onze Keeper Danny Link”, vertelde RFC-coach Mo Duzgun. “Na de pauze zocht de tegenstander de aanval en wisten wij goed met de ruimte om te gaan. De voorsprong is niet meer in gevaar gekomen.”

SSC’55 - Olympia’60 2-3 (0-2). 0-1 Dennis Aarts, 0-2 Gidy de Leeuw, 1-2 en 2-2 Erwin van den Hoven, 2-3 Nick van Wanrooij.
Olympia'60-spits Dennis Aarts startte vanaf de aftrap en stichtte dusdanig veel gevaar dat de coach van tegenstander SSC'55 al na twintig minuten ingreep. SSC'55-spits Van den Hoven werd als bewaker voor Aarts ingebracht. “Dat was natuurlijk een groot compliment voor die jongen”, reageerde Olympia'60-coach Frans Ceton. Na rust moest SSC'55 op zoek naar de gelijkmaker. Daarvoor zette het de bewaker van Aarts weer terug in de spits. “Toen heb ik hetzelfde trucje uitgehaald als mijn collega en Dennis hem laten bewaken”, vertelde Ceton.