Volledig scherm
Ferri Kastelijns (SCO, rechts) baalde van de inzet van zijn ploeg. In Baardwijk werd het maar liefst 5-0 voor de thuisploeg. © Beeld Werkt

SCO omvergeblazen in Baardwijk, UVV’40 pakt punt

zondag 3BUVV’40 staat, ondanks het gelijkspel tegen ZIGO, nog altijd in de gevarenzone. De ploeg van trainer Johan Gabriels heeft nog wel twee inhaalwedstrijden tegoed om de achterstand van één punt op SCO goed te maken. SCO bewees zichzelf geen goede dienst door met 5-0 te verliezen.

UVV’40 - ZIGO 1-1 (1-1) 1-0 Jonathan van Eerd, 1-1 Jason van Dongen.
UVV'40-trainer Johan Gabriels sprak van een gelijk opgaand duel. “Maar wel een waarin wij de beste kansen hadden”, vond hij. Een speciaal compliment had Gabriels over voor zijn pupil Fabio Evas, die de voorzet gaf bij UVV'40’s enige goal van de wedstrijd.

Baardwijk – SCO 5-0 (2-0) 6. Martijn de Brouwer 1-0, 13. Dylan den Exter 2-0, 60. Ugur Ozcan 3-0, 79. Isak Dedic 4-0, 86. Ugur Ozcan 5-0.
Liam van Roon mocht net als terreinknecht Gerrit van Suntenmaartensdijk flink aan de slag in Baardwijk. Terwijl de materiaalmeester de overgewaaide ballen met een visnet uit het water viste, pakte Van Roon voornamelijk de ballen uit zijn eigen net. De eerste keer al na zes minuten als de bal, getrapt door Martijn de Brouwer, gedragen door de wind vanaf een meter of dertig snoeihard tegen de touwen slaat. Daarna maakt de sluitpost van SCO nog eens vier keer de vervelende gang naar het net.

SCO, volgend seizoen uitkomend in de zaterdagklasse, baalde achteraf niet dat het duel alsnog doorging. ,,Toch voetballen dus. Ferri Kastelijns, aanvaller van SCO, zat er niet mee. ,,Natuurlijk heb ik tijdens de warming-up gedacht: ‘Wat doe ik in hemelsnaam hier?’”, aldus SCO-aanvaller Ferri Kastelijns. ,,Maar als je dan toch aan de bak moet, dan moet je daar overheen zetten. En dus alles geven om een resultaat te boeken. Dat hebben we dus niet gedaan. We haalden allemaal een dikke onvoldoende. Doodzonde, want de laatste weken draaiden we heel lekker.”