Volledig scherm

Schijf rekent af met BVV '63, Achtmaal zet reeks voort

ZONDAG VIERDE KLASSE B - DEVO verloor verrassend met 1-2 van SVC en Achtmaal zette tegen HSC '28 de zegereeks, die begin november werd ingezet, voort. Schijf toonde weinig mededogen met BVV '63 en droogde de ploeg in eigen huis met 0-4 af.

Slechts vier wedstrijden gingen door in de vierde klasse B. Behalve de topper tussen RBC en Alliance, die in 1-1 eindigde, werden ook de duels BVV '63-Schijf, DEVO-SVC en Achtmaal HSC '28 gespeeld. ODIO-NSV, DIOZ-Noordhoek en Lepelstraatse Boys-METO werden afgelast.

Achtmaal won acht van de laatste negen wedstrijden. Alleen Alliance was tussendoor te sterk voor de formatie van John van Aert. Door de 2-0 zege op HSC '28 handhaaft Achtmaal zich op de derde plaats achter de titelkandidaten RBC en Alliance.

BVV '63 - Schijf 0-4 (0-1) - 0-1 Dennis van Nijnatten, 0-2 Edward van Dijk, 0-3 Van Nijnatten, 0-4 Rick van de Sande.
Schijf haalde vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe en gaf dat niet meer uit handen. In de tweede helft werd de thuisploeg op alle fronten overklast. De 0-4 stand was al na 70 minuten bereikt. Hierna ging Schijf slordiger voetballen waardoor een hogere score uitbleef.

DEVO - SVC 1-2 (0-0) - 0-1 Ramon Troost, 0-2 Theo van Viegen, 1-2 Ricardo de Bruijn.
Het krachtsverschil tussen beide ploegen was minimaal. SVC kreeg voor rust de beste kansen, maar kwam niet tot scoren. In het begin van de tweede helft hadden de bezoekers een overwicht en dit resulteerde in een 0-1 voorsprong. DEVO herpakte zich, maar benutte de kansen op de gelijkmaker niet. De bezoekers liepen uit naar 0-2 en daarmee leek de wedstrijd beslist. Toch kwam DEVO in de slotfase terug tot 1-2, maar hier bleef het bij.

Achtmaal - HSC '28 2-0 (0-0) - 1-0 Chiel van Nispen, 2-0 Nick Jongenelen.
Het was voor rust een gelijk opgaand duel, maar tijdens het tweede bedrijf haalde Achtmaal het initiatief naar zich toe.