Loek Schalk (Beek Vooruit).
Volledig scherm
Loek Schalk (Beek Vooruit). © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Schalk naar koppositie Zilveren Schoen, Ikililou meldt zich in top

Loek Schalk is opgeschoven naar de eerste plaats van het Zilveren Schoen-klassement. De aanvaller van Beek Vooruit deelt de kop met Fouad Idabdelhay.

We hadden er eigenlijk op kunnen wachten: Loek Schalk die zich aan kop van het topscorersklassement van BN DeStem meldt. Jarenlang al bewijst Schalk zijn doelpuntjes gemakkelijk mee te pakken bij de huidige tweedeklasser uit Prinsenbeek. Door twee goals tegen DESK voert hij de lijst aan met Fouad Idabdelhay, de spits die eenmaal tot scoren kwam voor Halsteren.

De winnaar van de Zilveren Schoen van twee jaar geleden meldt zich ook steeds hoger in de top: Ibrahim Ikililou won de felbegeerde topscorerstitel in het seizoen 2017-2018 in dienst van SC Hoge Vucht, en laat momenteel bij vierdeklasser PCP zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De spits staat op de zesde plaats.

Check het klassement hier.

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.