Papito Puriel (RBC) en Richard Hamers (SC Gastel) in duel.
Volledig scherm
Papito Puriel (RBC) en Richard Hamers (SC Gastel) in duel. © Peter Braakmann

SC Gastel dompelt RBC in rouw met treffer in de blessuretijd

ZONDAG VIERDE KLASSE B – Door met 1-0 van RBC te winnen, blijft SC Gastel koploper Victoria ’03 op de hielen zitten. De Roosendalers zijn de aansluiting kwijt en moeten hopen op misstappen van de twee clubs uit de gemeente Halderberge. Het winnende doelpunt van invaller Jurgen Buuron viel pas in blessuretijd.

Een door blessures zwaar gehavend SC Gastel (trainer Kepers had zelfs een beroep moeten doen op oud-selectiespelers Sebastian Frik en Koen Moerland die nu respectievelijk voor het vierde en zesde elftal uitkomen) domineerde voor rust, maar de kansen werden niet verzilverd. Tijdens het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd.

Met uitstekend positie- en combinatievoetbal eisten de Roosendalers het initiatief op, maar een verbeten SC Gastel hield stand. In de slotfase lieten de bezoekers de teugels iets vieren. SC Gastel kwam terug in de wedstrijd en kreeg nu de beste kansen. Een beoordelingsfout van doelman Thierry Aarts werd RBC noodlottig.

SC Gastel - RBC 1-0 (0-0) - 91. Jurgen Buuron 1-0

Grenswachters - WVV'67 3-2 (0-1) – 0-1 Kevin van Loon, 1-1 Thom van Dongen, 1-2 Robin Schipperijn, 2-2 Van Dongen, 3-2 Jordy van 't Hof.

BVV'63 - HSC'28 2-0 (1-0) – 1-0 Onur Halici, 2-0 Fatih Bayrak.

Noordhoek - Zeeland Sport 3-2 (0-2) – 0-1 Wesley van Effrink, 0-2 Mohammed Alhajaji, 1-2 Christian Reuvers (pen), 2-2 Christian Reuvers, 3-2 Tim Raaijmakers.

Welberg - METO 3-6 (3-2) – 1-0 Tom Mulders, 1-1 Geert Verstraten, 2-1 Mitch Krens, 2-2 Philippe van Hoek, 3-2 Jeroen Bogaard, 3-3 en 4-3 Bjorn Verbrugge, 5-3 en 6-3 Verstraten.

SVC - ODIO 3-1 (0-1) – 0-1 Maikel van der Poel, 1-1 Remon Hagens, 2-1 en 3-1 Jowin van Belois.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.