Volledig scherm
Sander van Gils

Sander van Gils schiet Bavel al voor rust langs SCO

ZONDAG DERDE KLASSE B - Het was even in de ogen wrijven bij de blik op de ruststand van SCO versus Bavel. De groen-witten, nummer 11 van vorig seizoen, liepen in de eerste helft over de Oosterhoutse thuisploeg heen en zetten kort voor rust de 0-4 op het scorebord.

Sander van Gils (20) scoorde tweemaal: „Echte spitsengoals. Ik stond op het juiste moment op de juiste plek”, aldus Van Gils. „Het ging gelijk op, tot we rond de dertigste minuut het overwicht kregen”, kijkt de spits terug op de wedstrijd. „We waren de baas op het middenveld en gaven veel voorzetten vanaf de flanken.” Van Gils kon de ballen inschieten door voorbereidend werk van Robin Adriaansen bij de eerste goal, en van Luc Oomen bij de tweede. „Na rust hebben we de wedstrijd gecontroleerd en kregen we uiteindelijk nog één doelpunt tegen.”

Van Gils is nog maar 20 jaar en de concurrentie wordt alsmaar groter. Zelf zegt de aanvaller dat juist dat hij er nu moet gaan staan. „We hebben een brede selectie en ik moest mezelf in het elftal knokken nadat ik in de voorbereiding nog op vakantie was. Het gaat nu lekker, maar ik ben me ervan bewust dat ik me constant moet blijven bewijzen. Er liggen nog genoeg uitdagingen in de derde klasse bij Bavel.”

De vierde plaats die de ploeg nu bezet, voelt heerlijk volgens Van Gils. Bavel pakte nu al de helft van het aantal punten van vorig seizoen. „Het is fijn om nu al ver van de degradatiezone weg te blijven, maar we zijn er nog niet. We draaien lekker mee, maken veel goals en de teamgeest is goed. We doen het écht met zijn allen op dit moment.”

In de komende speelronden wachten ontmoetingen met TSC en Groen Wit, maar eerst staat zondag de wedstrijd van het seizoen te wachten: Bavel-Gilze. „De belangen zijn groot, voor beide ploegen zou het dramatisch zijn als die verloren wordt.”

Naam: Sander van Gils
Club: Bavel (zondag 3B)
Leeftijd: 20 jaar
Positie: spits
​Ambitie: een succesvol, stabiel seizoen draaien