Volledig scherm
Wouter de Laat (links) in actie namens Madese Boys. © Ron Magielse

Routinier De Laat neemt Madese Boys bij de hand

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Wouter de Laat is op schot voor Madese Boys. Waar de 30-jarige schaduwspits vorig seizoen driemaal het doel vond, heeft hij dat totaal nu in de eerste twee wedstrijden al bereikt. Een tevreden De Laat: „Qua kansen benutten ging het in de eerste partijen goed. Ik heb niet veel kansen gehad en toch maak ik er drie. Mijn spel kan echter nog beter.”

Ook over het spel van zijn ploeg kan hij content zijn. Vorig jaar speelde Madese Boys vooral op de counter. Nu probeert het team zelf het spel te maken. Onder leiding van De Laat, die met zijn 30 jaar de oudste speler is van de over het algemeen jonge elftal. Door het verschil in tactiek krijgt hij nu vaker de bal in de voeten gespeeld waardoor hij meer als aanspeelpunt fungeert.

Met drie punten uit twee wedstrijden bezet de club uit Made momenteel de zesde plaats. Er werd gewonnen van Dubbeldam en verloren van Sarto. Tegen laatsgenoemde maakte hij uit een voorzet een echte spitsengoal. Niet nadenken maar schieten.

Bij De Laat en zijn ploeggenoten overheerst de realiteit. „We zijn voorzichtig en waakzaam. Een aantal seizoenen geleden stonden we tijdens de winterstop bovenaan en ging de vlag uit. Daarna verloren we de volgende zes partijen en doken we terug richting de middenmoot. Het belangrijkste is om dit spel vast te houden.”

De filosofie van Madese Boys is om zo min mogelijk spelers van buitenaf te halen en vooral de jeugd een kans te geven. Of De Laat ooit nog een stap hogerop gaat maken, durft hij niet te zeggen. „Je weet het nooit. Er zijn altijd clubs met interesse geweest. Ik wil het plezier behouden. Ik kan nu met de fiets naar het sportpark zodat ik daarna met mijn ploeggenoten een biertje kan pakken. Gezelligheid is erg belangrijk voor me.”

Naam: Wouter de Laat
Leeftijd: 30 jaar
Club: Madese Boys (zondag 2E)
Positie: Aanvallende middenvelder/spits
Ambitie: Plezier in het voetbal blijven houden