Volledig scherm
Reinald Boeren, Gemert © Frans Brzoskowski

Roosendaalse trainer Boeren dolblij met Feyenoord als tegenstander in beker: 'Ik zit op een wolk'

Heel Gemert staat even op zijn kop na de bekerloting van zaterdagavond. Feyenoord komt eind september op bezoek, een droomloting. ,,Dit zijn de krenten uit de pap", vindt ook trainer Reinald Boeren uit Roosendaal. 

,,Ik keek gisteren thuis de loting en zag Ajax en PSV al voorbijkomen. 'Het zal toch niet dat we ergens uit naar een andere amateurclub moeten' dacht ik." Toen kwam Feyenoord uit de koker. ,,Dat is voor ons heel speciaal. Ik heb inmiddels al zo veel berichten en telefoontjes gehad, ik weet niet wat ik meemaak."

Knop om

Toch zit er ook een nadeel aan het loten van zo'n tegenstander. Het gaat bij de Gemertse voetbalclub even over niets anders, terwijl volgende week zondag al meteen een lastige uitwedstrijd tegen Halsteren op het programma staat voor de competitie. ,,Het is oh zo gevaarlijk", weet ook Boeren. ,,We kunnen er tot en met vandaag van genieten, maar morgen moet de knop om. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan."

Amper geslapen

De trainer zelf is in ieder geval vanaf afgelopen woensdag met de loting bezig. Toen won zijn team na strafschoppen van Hoek. ,,Ik heb die nacht amper geslapen. En afgelopen nacht weer niet", lacht hij. ,,We gaan er alles aan doen om de wedstrijd in ons eigen stadionnetje te spelen met zo veel mogelijk publiek. Dan proberen we er een onvergetelijke voetbalavond van te maken."

Boeren is heel realistisch over de uitkomst van die wedstrijd. ,,Als je dat duel honderd keer speelt, verlies je hem waarschijnlijk honderd keer. Maar ook voor een kans van 0,01 procent moet je uiterste best doen."

Volledig scherm
vv Gemert Reinald Boeren © Fotopersburo van de Meulenhof BV