Volledig scherm
Hans Frijters (links) en Kevin Kilsonk van Roosendaal. Foto: Tonny Presser/Pix4Profs

Roosendaal wil ook een prijs: 'Maar het ziet er naar uit dat behoud onze prijs is'

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Na de degradatie naar de tweede klasse zit het Roosendaal vooralsnog niet mee. Dat zit Kevin Kilsdonk (29) en Hans Frijters (31) niet lekker. "Ik wil graag voor een prijs spelen, een periode bijvoorbeeld. Maar het ziet er meer naar uit dat behoud onze prijs is."

Roosendaal is bezig aan een teleurstellend seizoen. Keeper Kilsdonk heeft het er moeilijk mee. "We hadden niet verwacht dat we gelijk weer voor de bovenste plekken mee zouden doen. Daarvoor is er de laatste jaren teveel verloop geweest. Maar we hadden het ons wel anders voorgesteld."

De Roosendaalse goalie twijfelt over de sportieve ambities van de club op de langere termijn. "Als groep willen we graag zo hoog mogelijk spelen. Ik heb wel eens het gevoel dat het bestuur en de club die ambitie niet delen. Als je ziet welke jongens hier allemaal zijn verdwenen en kijkt waar ze nu spelen, en welke ontwikkeling ze hebben meegemaakt: we hadden met Roosendaal lachend hoofdklasse kunnen spelen."

Werklust
Het 2-0 verlies bij hekkensluiter Dubbeldam was voor teamgenoot Frijters het absolute dieptepunt dit seizoen. "Naderhand hebben we toen onderling wel een hartig woordje gesproken. We creëerden volop kansen, dat wel. Maar we schoten tekort qua mentaliteit en werklust."

Juist die kwaliteiten liet de formatie van Jurgen Arnouts zondag wel zien in het met 3-2 gewonnen duel tegen Sarto, een andere laagvlieger. Na het weggeven van een 2-0 voorsprong werd het potje op de valreep nog uit het vuur gesleept. Kilsdonk: "We toonden veerkracht. Die zege is een boost richting Rood-Wit.”

Boeren
Voor een deel van de selectie van Roosendaal is het ook een weerzien met Reinald Boeren, de succestrainer van weleer. Doelman Kilsdonk heeft een gedeelde geschiedenis met de man die zaterdagavond in de andere dug-out zit. "Hij haalde me destijds van Internos naar Roosendaal." Kilsdonk heeft het vertrouwen dat Boeren in hem had altijd gewaardeerd. "We werden in mijn eerste jaar meteen kampioen.”

Nu staat de ploeg er anders voor. Beide spelers kijken uit naar de derby tegen Rood-Wit. Frijters: "Ik verwacht een bijzondere ambiance. Zij hebben al een feestje (periodetitel, red.) gehad. Als we er gelijk op klappen hebben we een kans. Maar het gaat een pittig potje worden.” Zo'n feestje zou Frijters ook graag willen vieren met Roosendaal. "Ik wil graag voor een prijs spelen, een periode bijvoorbeeld. Maar het ziet er meer naar uit dat behoud onze prijs is."

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.