Volledig scherm
Freek Trommelen van Rijen haalt uit maar de bal raakt keihard de paal. Bas Poula van Roosendaal heeft het nakijken. Foto René Schotanus/Pix4Profs

Roosendaal klopt Rijen pakt eerste driepunter, Rood-Wit nieuwe koploper

ZONDAG TWEEDE KLASSE - Roosendaal heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Op bezoek bij Rijen won de ploeg van Jurgen Arnouts met 1-2.

Na twintig minuten zorgde Nick Krijnen met een rake kopbal voor de voorsprong. Het antwoord van Rijen, dat al drie punten had uit twee wedstrijden, kwam snel. Thomas Dols zette de 1-1 op het bord. Dat was tevens de ruststand. Het eerste kwartier na rust was het duel in evenwicht, maar alles veranderde toen Krijnen voor de tweede keer toesloeg en Roosendaal opnieuw op rozen zat: 1-2.

Het lot hielp de Roosendalers een handje, want 25 minuten voor tijd ontsnapte de ploeg aan de 2-2. Een volley van Ben Messaoud werd van de doellijn gehaald. Lex van der Vliet kreeg vervolgens de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de Roosendaler liet na om de 1-3 te maken. Na een spannende slotfase bleef het dus 1-2 en mocht Roosendaal voor het eerst dit seizoen drie punten bij tellen.

Rood-Wit
Nieuwkomer Kruisland is er zondag ook op bezoek bij koploper VOAB in geslaagd de ongeslagen status te behouden, 3-3. "Er had meer ingezeten dan dit gelijkspel," vond Kruisland-trainer Mounir El Fahmi. Rood-Wit nestelde zich door een zakelijke 0-2-overwinning op Madese Boys mee aan kop van het klassement. "Een eenvoudige, zakelijke overwinning. We hadden misschien wel 70 tot 80 procent balbezit, maar hebben verzuimd de score veel hoger op te laten lopen. De afwerking was daar veel te slordig voor," bleef Rood-Wit-trainer Reinald Boeren kritisch. Rood-Wit kwam na 35 minuten op 0-1 doordat Gianni Tiebosch goed voorbereidend werk van Achraf Chouiter doeltreffend afrondde.

Volgende week wacht Rood-Wit de topper tegen mede-koploper VOAB.

Rijen - Roosendaal 1-2 (1-1) - 18. 0-1 Nick Krijnen, 19. Thomas Dols 1-1, 59. 1-2 Nick Krijnen.

VOAB - Kruisland 3-3 (1-1) - 1-0 Maarten Immink, 1-1 Faisal Bensiali, 2-1 Immink, 2-2 en 2-3 Levy Schotel, 3-3 Immink.

Madese Boys - Rood-Wit 0-2 (0-1) - 0-1 Gianni Tiebosch, 0-2 Achraf Chouiter.

Zundert - Unitas 3-0 (1-0) 1-0 Pieter Dictus, 2-0 Gaynio Aarts, 3-0 Ferdy Hereijders

DESK-JEKA 1-1 (0-1) Lucas Jacobs 0-1, Ivo van Engelen 1-1