Volledig scherm
Bakkenes in 2013, in het shirt van Roosendaal. © PETER VAN TRIJEN

Roosendaal haalt ook oude bekende Jaimy Bakkenes terug

transferZONDAG TWEEDE KLASSE E - Jaimy Bakkenes (30) hijst zich volgend seizoen weer in het shirt van RKVV Roosendaal. Daarmee is hij de derde speler die terugkeert op het oude nest. Kevin Jurgens en Roy de Weert gingen hem voor.

Bakkenes speelt nu voor eersteklasser Baronie in Breda. "Baronie is een mooi project, waar ik graag deel van uitmaak. Ik heb er een goede seizoensopening gehad en veel gespeeld. Maar in de periode november, december moest ik voor mijn werk veel naar het buitenland. Daardoor heb ik te weinig tijd om een serieuze rol van betekenis te spelen." Hij is sales director van een online marketing bureau en zit vaak in het buitenland voor een beurs of een afspraak.

"Bij Roosendaal kunnen ze daar iets beter in meedenken. Vandaar dat de keuze simpel was om nu al terug te keren", vervolgt hij. Terugkeren was sowieso het plan, gaf hij vorig jaar aan, toen zijn transfer van Roosendaal naar Baronie geregeld was. "Roosendaal voelt namelijk als thuiskomen, daar voetballen mijn maten."

De gesprekken met onder meer de nieuwe trainer Peter Sweres bevielen goed. "Ze zijn goed bezig met een aantal jongens terug te halen bij Roosendaal. Echte Roosendalers als Kevin Jurgens of Roy de Weert. Bovendien sprak Peter Sweres als trainer wel aan, hij heeft toch wat bereikt met Dosko."

Hij hoopt dat Roosendaal zich veilig speelt in de tweede klasse. Daarnaast juicht hij het toe dat men achter de schermen de selectie nog verder aan het versterken is. 

Franken

Als het aan Bakkenes ligt keert, maakt ook Robin Franken volgend seizoen weer deel uit van de selectie. De voormalig winnaar van de Zilveren Schoen besloot vorig jaar in een lager team te gaan voetballen. "Los van dat het een fantastische gozer is, is hij ook van toegevoegde waarde voor deze selectie. Ik hoop dat hij het nog een keer wil proberen bij het eerste elftal. Hij is een van de beste spitsen met wie ik ooit gespeeld heb", aldus de middenvelder met een verleden bij Victoria'03, Willem II en RBC. "Daarnaast hoop ik dat jongens die nu twijfelen besluiten te blijven en dat er meer jongens terugkeren."

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.