Volledig scherm
Sander Wirix haalt uit. Foto Gino van Outheusden / Pix4Profs © Foto Gino van Outheusden / Pix4Profs

Rood-Wit wedt nog op drie paarden en heeft play-offticket in eigen hand

Een ongekende weelde: twee wedstrijden voor het eind staat Rood-Wit op een plek die recht geeft op het spelen van play-offs. Sint Willebrord mag nog dromen van hoofdklassevoetbal.

Rood-Wit maakt nog serieuze kans op nacompetitievoetbal. De ploeg van Reinald Boeren staat derde in zondag 1C en wedt nog op drie paarden. Allereerst is er periode twee. Na het wegvallen van DESO is de competitie opgesplitst in twee periodes, maar nog wel met drie periodetitels. Periode één (de eerste twaalf wedstrijden) ging naar AWC. Rood-Wit en Nemelaer gaan -met nog twee duels te gaan- aan kop in periode twee. 

Dan is er nog de derde periodetitel. Die prijs gaat naar de hoogste ploeg in de ranking zonder periodetitel. Ook wat dat betreft heeft Rood-Wit goede papieren, maar dan zijn HVCH, Nemelaer en TOP de belangrijkste concurrenten.

Bovendien is er nog de periode van de kampioen. Als AWC kampioen wordt (daar ziet het op dit moment naar uit), gaat de periode van dat team naar de ploeg die daarna het hoogst in de eindrangschikking staat en nog geen periodetitel heeft. 

Met nog twee wedstrijden te gaan (behalve voor Nemelaer) zijn er verschillende scenario's denkbaar. Feit blijft dat Rood-Wit het in eigen hand heeft. 

Programma HVCH

20 mei: TOP - HVCH
27 mei: HVCH - Dosko

Programma Rood-Wit

20 mei: Rood-Wit - AWC
27 mei: FC Tilburg - Rood-Wit

Programma Nemelaer

27 mei: Nemelaer - 't Zand

Programma TOP

20 mei: TOP - HVCH
27 mei: Oirschot Vooruit - TOP

Programma Best Vooruit

20 mei: 't Zand - Best Vooruit
27 mei: Best Vooruit - Alverna

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

  • Kruisland (23%)
  • Cluzona (39%)
  • Madese Boys (16%)
  • Unitas'30 (12%)
  • Rijen (11%)
1644 stemmen