Volledig scherm
Yannick Millenaar © Casper van Aggelen / Pix4Profs

Rood-Wit lost keepersprobleem op met ambitieuze Argentijn en oude bekende

transferRood-Wit heeft de vacature in het doel opgevuld met de komst van Yannick Millenaar (24). De doelman met Argentijns bloed komt over van het Belgische KSK Weelde. Daarnaast komt oude bekende Geovanni Leander terug na een tijdje bij RBC in de jeugd te hebben gezeten.

Millenaar doorliep de jeugdopleiding van Willem II/RKC en brak door bij derdeklasser TSC. Sinds dit seizoen speelt hij bij Weelde, uitkomend in de Tweede Provinciale (tweede niveau in het provinciale amateurvoetbal, zesde niveau van België). ,,In Nederland leeft het meer, ik miste het hele wereldje eromheen. Ik ben een gevoelsmens, dus ik wilde graag terug.” 

Via via kwam hij bij eersteklasser Rood-Wit terecht. ,,Een mooie club spelend op een mooi niveau”, is hij duidelijk. ,,Ik heb bij onder meer mijn oude trainer Ad van Seeters wat informatie gevraagd en alles wat ik hoorde was positief. Ook het gesprek dat ik bij de club had was goed, de ambitieuze plannen van de nieuwe trainer Marco Groeneveld spraken me aan.”

Ambitieus

,,Bij TSC keepte ik in de derde klasse, dus ga ik nu twee klassen hoger spelen, maar gezien mijn verleden bij Willem II en RKC en de ervaring die ik hier in België opdoe, zie ik dat als een mooie uitdaging”, aldus de in Argentinië geboren doelman. Hij verwacht met zijn Zuid-Amerikaanse roots en temperament goed bij de Willebrordse mentaliteit te passen. 

André Matthijssen van de technische commissie van Rood-Wit is blij met deze versterking. ,,Het vertrek van onze eerste keeper Andy Steging (naar Halsteren, red.) kwam als donderslag bij heldere hemel, dat hadden we niet zien aankomen. Ik ben heel blij dat een jongen van het kaliber van Yannick zich nu bij Rood-Wit wil bewijzen. Hij maakt een erg gedreven indruk.”

Leander en Coppens

Millenaar is niet de enige keeper die nieuw aansluit bij de rood-witten. Ook Geovanni Leander (19) hoort komend seizoen bij de selectie. Matthijssen over Leander: ,,Geovanni is een talentvolle keeper, die bij ons in de jeugd heeft gezeten, maar toen is overgestapt naar RBC. Daar speelt hij nu in de onder 19. Hij wil nu weer graag terug naar Rood-Wit.” Mitchell Coppens, keeper van de onder 19 van Rood-Wit, maakt ook de overstap naar de selectie.