Volledig scherm
Rood-Wit - Kruisland

Rood-Wit - Kruisland: Leerling en leermeester strijden om koppositie

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Leerling op bezoek bij leermeester. Kruisland-trainer Bram Plomp treft zondag in Rood-Wit-trainer Reinald Boeren de man die drie jaar zijn trainer was bij Roosendaal. Een weerzien met een speciaal randje.

Drie jaar lang was Reinald Boeren trainer van verdediger Bram Plomp. "Ik heb Bram zelfs naar Roosendaal gehaald", herinnert Boeren zich. Zondag staan de twee lijnrecht tegenover elkaar. In andere rollen. Bij andere clubs.

Het is namelijk Rood-Wit - Kruisland, de topper in 2E. Boeren is al twee jaar leider van de Willebrordse troepen, Plomp staat sinds dit jaar voor de groep bij Kruisland. "Toch leuk, zo'n ontmoeting", geeft Plomp toe. "Ik heb een goede band met Reinald en bewaar goede herinneringen aan onze gezamenlijke tijd. Vooral aan het kampioenschap in de tweede klasse."

Team smeden
Over zijn oude trainer, zijn concurrent zondag, niets dan goeds. "Reinald is een trainer die niet naar leeftijden kijkt. Als je goed genoeg bent, doet leeftijd er niet toe. Daarnaast kan hij als geen ander een hecht team smeden, je vertrouwen geven. Dat zijn dingen die ik ook probeer als trainer", benoemt hij enkele lessen van zijn voormalige leermeester.

Verlengstuk
Ook Boeren denkt met een goed gevoel terug aan die tijd, bij Roosendaal. "We hadden goed contact. Bram was mijn verlengstuk in het veld. Ik heb hem ook aanvoerder gemaakt. Hij leest het spelletje zo goed. Hij is daarnaast rustig en kan de wedstrijd goed analyseren. Dat zijn dingen die hem tot een goede trainer maken. Het contact is wat verwaterd, omdat we naar andere clubs gingen, maar het respect zal er altijd blijven."

Aanvallend
Zondag is er alleen het vriendschappelijke handje vooraf, dan gaat het amicale er even af. "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tussen twee ploegen die aanvallend voetbal spelen en willen winnen", voorspelt Boeren. Ook Plomp voorziet een lastig treffen. "Rood-Wit heeft een hecht team, dat heeft Reinald goed voor elkaar. Hopelijk valt het onze kant op."

Want niet alleen de eer tussen leerling en leermeester staat op het spel, ook de koppositie in 2E. Want na vijf wedstrijden zijn beide ploegen nog ongeslagen. Rood-Wit, Kruisland en VOAB delen samen de eerste plaats. Daar komt hoe dan ook verandering in. Boeren: "Voor eigen publiek zijn we het verplicht om voor de winst te gaan. We willen een rol van betekenis spelen in de periodestrijd, dan zijn we goed op weg. Maar het kan zondag niet zo zijn dat de lachende derde (VOAB, red.) er met de koppositie vandoor gaat", klinkt hij strijdbaar.