Sander Wirix haalt uit voor de 2-0.
Volledig scherm
Sander Wirix haalt uit voor de 2-0. © Foto Gino van Outheusden / Pix4Profs

Rood-Wit klopt Alverna, DOSKO stijgt met stip na eclatante zege

zondag 1cDoor rode lantaarn Gestel met 1-7 te kloppen is DOSKO gistermiddag gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Rood-Wit mocht na weken de wei weer in en klopte in eigen huis Alverna.

Rood-Wit - Alverna 2-1 (0-0) 1-0 Jens Wirix, 2-0 Sander Wirix, 2-1 Kay Tassenaar.
Het duel kreeg op voorhand al het stempel 'zespuntenwedstrijd'. De thuisclub liet vervolgens vanaf minuut één zien dat het beter begrepen had wat dit inhield. Het tactische plan van trainer Reinald Boeren, nog herstellende van een zware longontsteking, werd door zijn team vervolgens prima uitgevoerd. 

,,We wisten dat zij met drie spitsen speelden. Wij hebben daar twee spitsen en een ruit op het middenveld tegenover gezet om de controle te krijgen," aldus leider André Mathijssen. 

Na de thee maakte de thuisclub meteen duidelijk wat de intentie was. Het krakende schip Alverna zonk onmiddellijk, hoewel Dennis Jaspers eerst nog op de vuisten van Zaalman schoot. Het was een opmaat naar meer, want vijf minuten later was het al 2-0. Twee keer stond Chouiter aan de basis, met een assist en voor-assist, waarna Jens en Sander Wirix de trekker overhaalden. 

Rood-Wit vergat daarna de score in veilige haven te brengen maar leek ook niets te vrezen te hebben van het steeds opportunistischer spelende Alverna. De 2-1 in blessuretijd viel te laat om Rood-Wit nog te verontrusten.

Gestel - DOSKO 1-7 (0-3) 0-1 Stefano Maxwell, 0-2 en 0-3 Brian Kruf, 0-4 Nick Nuitemans, 1-4 en 1-5 Kruf, 1-6 Rob Dietvorst, 1-7 Kruf.
Tegen Gestel zag coach Mart van Bree zijn ploeg nooit echt in de problemen komen. ,,Toch hebben zij geen slechte spelers, maar het is duidelijk geen team. Na de snelle 0-2 duurde het even voor de derde viel. Kansen kregen we volop, maar met de 0-3 bij rust was het duel al gespeeld. Een prima overwinning."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement