Volledig scherm
Rood-Wit - Dosko, minuut stilte ter nagedachtenis van Nico de Frel (oud-trainer Dosko) © BNDS

Rood-Wit geeft Dosko stof tot nadenken

zondag 1BRood-Wit heeft de Brabantse derby in de eerste klasse B gewonnen. De thuisploeg had weinig moeite met een onherkenbaar Dosko. In Sint Willebrord werd het 3-1. Het duel van Unitas'30 ging niet door.

EERSTE KLASS B

Twee flink gewijzigde ploegen ten opzichte van vorig seizoen. Allebei vier punten. Het beloofde een spannende derby te worden. Maar van spanning was eigenlijk nooit echt sprake. Net als in drie van de vier voorgaande onderlinge wedstrijden was ook nu Rood-Wit te sterk. 

In een rommelige eerste helft waarin de bal nooit vaak in het bezit van dezelfde ploeg bleef, werd het verschil gemaakt uit een vrije trap. De bal belandde voor de voeten van Ayoub Boudouch, een van de nieuwelingen van Rood-Wit, die hard uithaalde: 1-0. Op een schot van Edwin Jaspers (Rood-Wit) en een counter van Dosko na creëerden beide ploegen nauwelijks wat.

Na rust veranderde dat. Voor Rood-Wit dan. De ploeg van Marco Groeneveld trok de wedstrijd naar zich toe. Dosko - toch flink versterkt met kwalitatief goede spelers - oogde als elf eenlingen en zag hoe het betere team sterker en sterker werd. En dus wel gevaarlijk. Eerst schoot Edwin Jaspers van dichtbij op doel, maar werd zijn schot ternauwernood tot corner verwerkt. Uit die hoekschop was het wel raak. Dennis Jaspers stond helemaal vrij en tikte binnen: 2-0. Gaynio Aarts maakte de derde goal. De buitenspeler ontving een lange bal van Bryan Hellemons, won zijn duel, kapte zich vrij en schoot in de korte hoek: 3-0. 

Volledig scherm
Rechts in beeld Gaynio Aarts, die voor Rood-Wit langs Guido de Kleer een 3 op het scorebord plaatst. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
Volledig scherm
Yvan Nkundumugisha (links) en Sven Konings (rechts) zijn als eerste om de scorende Gaynio Aarts te feliciteren. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
Volledig scherm
Gaynio Aarts viert het derde doelpunt met zijn ploeggenoten. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Dosko was onherkenbaar en kwam in de tweede helft nauwelijks tot een noemenswaardige kans. Omdat de bal op de hand van een Rood-Wit-verdediger viel, mocht Marouan Moukouh vanaf elf meter aanleggen voor de eretreffer: 3-1. Stof tot nadenken voor Dosko, dat dit seizoen mee wil doen voor een prijsje. Rood-Wit lijkt de boel aardig op de rit te hebben en klimt met zeven punten uit vijf duels richting de subtop. 

EERSTE KLASSE C

Unitas'30 kwam niet in actie.