Volledig scherm
Hachelijke situatie voor het doel van Kruisland , maar de uitblinkende doelman van de Kruislanders Marc van Merrienboer heeft de bal klemvast, ondanks de RoodWit spelers Edwin Jaspers links van de doelman en Gianni Tiebosch , rechts van de doelman. © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Rood-Wit alleen aan kop na klinkende zege op Kruisland

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Rood-Wit gaat alleen aan kop in zondag 2E. De Willebrorders waren in eigen huis te sterk voor Kruisland: 4-2.

De twee nog ongeslagen koplopers troffen elkaar op sportpark De Gagelrijzen in een duel om de alleenheerschappij in 2E. Het was met twee aanvallend ingestelde teams een vermakelijk schouwspel, waarin zowel Rood-Wit als Kruisland voor rust wat kansen kreeg. Het was uiteindelijk de thuisploeg die op voorsprong kwam. Net voor rust was het de boomlange Boy van Steen die een vrije trap met zijn hoofd tot doelpunt promoveerde: 0-1.

Na rust kwam het duel meer op gang. Rood-Wit greep de bezoekers bij de strot en liet niet meer los. Vooral de beweeglijke Achraf Chouiter was in vorm. Na een aanval over drie schakels werd de Willebrordse voorsprong verdubbeld: Gianni Tiebosch schoot raak. Daarna leek het verzet definitief gebroken en hing de 3-0 in de lucht. Nadat de ploeg van Reinald Boeren meerdere grote kansen onbenut liet, zorgde Angelo Kense voor de genadeslag. Vijf minuten voor tijd tikte hij de bal achter zijn standbeen binnen na een voorzet van Chouiter: 0-3.

Even deed Kruisland weer wat terug: Faisal Bensiali zorgde voor de 3-1, maar vrijwel direct na de aftrap was het alweer 4-1. De ingevallen Edwin Jaspers schoot raak. Het slotakkoord was voor Issam Dahmani, die in de slotminuut voor 4-2 tekende.

Rood-Wit gaat zo alleen aan kop en blijft ongeslagen. Concurrent VOAB verloor en zakt terug naar plek vier. Kruisland staat derde, op drie punten van Rood-Wit. Unitas staat tweede, met twee punten minder dan de koploper.

Overige uitslagen
JEKA - Roosendaal 0-2 (0-1) -
0-1 Nick van Dijk, 0-2 Bart Gelsing
Madese Boys - VOAB 1-0 (1-0). 1-0 Ruud van Stokkom.
DESK-Rijen 1-0 (0-0). 1-0 Djordie Sment.
Zeelandia Middelburg - Zundert 2-2 (0-1). 0-1 Tim Goethals, 1-1 Kovacevic, 2-1 Robin de Pagter, 2-2 Tjeu van de Heijden