Volledig scherm
Archiefbeeld HSC'28 - RSV. © peter van trijen/pix4profs

Rood aangelopen Boeimeer ziet HSC'28 promoveren, maar blijft zelf ook vierdeklasser

Uitspraak KNVBHSC'28 en Boeimeer hebben eindelijk duidelijkheid gekregen van de KNVB over het gestaakte nacompetitieduel. De bond heeft bepaald dat de Heerlenaren de wedstrijd reglementair met 3-0 winnen, waardoor de ploeg promoveert naar de vierde klasse. Ook Boeimeer blijft vierdeklasser, omdat die vanwege lege plekken moest worden opgevuld.

De tweede wedstrijd in de nacompetitie op 10 juni werd bij een 3-2 voorsprong voor HSC'28 gestaakt, nadat Boeimeer niet voldoende spelers meer had. De Bredanaars kregen namelijk liefst vijf rode kaarten. 

Boeimeer won het eerste nacompetitieduel met 2-1 en ook in het tweede duel leek er geen vuiltje aan de lucht. Pas in de tweede helft ging het mis voor de ploeg uit Breda. Vijf spelers werden beboet met een rode kaart. Boeimeer hield nog maar zes spelers tussen de lijnen over. Inmiddels had HSC'28 driemaal gescoord.  

Wekenlang hebben de clubs moeten wachten op een uitspraak van de KNVB. Over twee duels was de stand gelijk, maar Boeimeer kon het restant van de wedstrijd niet uitspelen met zes spelers.