Volledig scherm
PREMIUM
Robert Braber in het tenue van Halsteren. © peter van trijen/pix4profs

Robert Braber moet nieuwe kruistocht Halsteren naar derde divisie leiden: 'Het doel? Promotie'

InterviewHet was niet enkel rammelen aan de poort. De toegangsdeur werd hardhandig geforceerd. En bovenal, hij kraakte. Het geel-zwarte leger was opgerukt naar de laatste vijandelijke linie. In Oldenzaal had Halsteren de laatste slag moeten slaan in een oorlog die toegang naar de derde divisie verschafte.

Maar daar in het oosten des lands, ver weg van residentie De Beek, toonde Halsteren even clementie aan de tegenstander. Het liet het voor het leven vechtende zwaargewicht even naar adem snakken. Enkel een klein moment, maar het was een fractie te lang. Terwijl de zintuigen al geprikkeld werden door de naderende promotie, sloeg verlamming toe. Ondanks de virtuele 3-0 voorsprong, ontpopte de roman zich tot tragedie. In de verlenging van een beslissend tweeluik, ging Halsteren noodgedwongen over tot volledige capitulatie. De diepe, open wonden moesten worden gelikt. De droom van divisievoetbal aan De Beek spatte uiteen.

  1. Halsteren moet Van der Spek maanden missen en haalt oude bekende Bandjar terug

    Halsteren moet Van der Spek maanden missen en haalt oude bekende Bandjar terug

    Halsteren moet het de komende maanden stellen zonder aanvoerder Thomas van der Spek. De polyvalente speler behaalde onlangs zijn diploma en gaat samen met zijn vriendin backpacken. De hoofdklasser heeft snel geschakeld en heeft oude bekende Sigourney Bandjar bereid gevonden om de leegte op te vullen. De ex-prof keert terug uit zijn voetbalpensioen en maakt het seizoen af bij de koploper uit de hoofdklasse B.