Volledig scherm
Een fragment uit Dosko - Halsteren uit het seizoen 2015/16. Dosko-speler Sam van de Kreeke probeert zich door de verdediging van Rob Dietvorst te werken. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Rob Dietvorst neemt alleen genoegen met zege in derby

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Rob Dietvorst verruilde Dosko drie jaar terug voor Halsteren, waar hij zich dit seizoen in de basis moest knokken. Zondag wacht dé derby.

Samen met tweelingbroer Bart was Rob Dietvorst (28) zaterdagavond terug op Meilust, om met eigen ogen Dosko aan het werk te zien in het met 8-2 gewonnen bekerduel tegen Klundert. Natuurlijk waren er plagerijtjes, gezien zijn verleden bij de Bergse club. "Maar niets onplezierigs, gewoon voetbalhumor.”

Voor het eerst was Dietvorst dit seizoen niet vanzelfsprekend basisspeler. Vanwege zijn deelname aan het EK Beach Soccer met Oranje en een late vakantie miste hij een deel van de voorbereiding. Het gevolg: geen basisplaats bij de start van de competitie. Vanaf de bank zag hij zijn team in die eerste weken de sterren van de hemel spelen. "We creëerden kansen en maakten ze ook af. Achterin gaven we niks weg, het zag er goed uit allemaal. Met name de nieuwe jongens zorgden voor een impuls.”

Op zijn positie rechtsvoor maakte Jurik Zimmerman indruk. Voor Dietvorst was het wennen. "Wissel staan, dat was een rol die ik niet kende. Ik werd er chagrijnig om. Gelukkig was ik vaak wel de eerste speler die er in kwam. Ik kon nog aardig wat minuten maken.”

Toeval of niet, sinds de entree van Frans Vermeulen als hoofdtrainer ging het minder met Halsteren. Dosko zit de laatste weken beduidend beter in zijn vel. Dietvorst heeft nog steeds veel contact met spelers als Paolo Fortunati, Nikai Derwort en Nicky Nuytemans.

Dietvorst rekent op een lastige middag. "In de hoofdklasse heb je nooit een gemakkelijke zondag. Alle tegenstanders zijn moeilijk te bespelen. Natuurlijk heeft deze wedstrijd een extra lading. Dosko zal zich wat laten inzakken, kort op elkaar spelen. Tegen dat soort ploegen hebben we het bijzonder lastig.” De opdracht voor Halsteren is volgens Dietvorst duidelijk. "We moeten winnen, klaar.”

Bekijk hier het interview met Jelle Voermans, ploeggenoot van Dietvorst, en Doskoaan Sam van de Kreeke in aanloop naar de derby:

  1. Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys
    ZATERDAG 4B

    Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys

    Door een 2-0 zege op Vrederust handhaaft Smerdiek zich tussen de topploegen in de vierde klasse B. De formatie van Frans Creton staat op de derde plaats met slechts een punt achterstand op de koplopers Halsteren en DwO ’15. Vosmeer won met 2-3 van Hansweertse Boys. Het was de eerste seizoenzege van de ploeg van Bram Kot die hierdoor afstand neemt van de laatste plaats. Stavenisse verloor met 4-2 van Cadzand en is nu hekkensluiter.