Volledig scherm
Rob Dietvorst in actie

Rob Dietvorst en Oranje verliezen eerste kwalificatieduel EK Beach Soccer

SANXENXO - Het Nederlandse team, met Bergenaar Rob Dietvorst in de gelederen, heeft zijn eerste kwalificatieduel voor het EK Beach Soccer verloren. In het Spaanse Sanxenxo was Tsjechië met 3-2 te sterk.

Nederland is ingedeeld in een poule met Tsjechië en Noorwegen. De poulewinnaar plaatst zich voor het EK in Italië, in augustus.

Oranje kwam in de zevende minuut op achterstand door een eigen goal. Maurice Kampman kopte in zijn eigen doel.

In de twintigste minuut werd de score verdubbeld. Via een discutabele goal werd het 2-0. Filip Vyhnal sloeg de bal namelijk met zijn hand binnen.

Toch gaf Nederland nog niet op. In de 24ste minuut schoot Wesley Donkers een vrije trap binnen: 2-1. Rick Donker zorgde zes minuten voor tijd met een mooie omhaal voor 2-2, maar dit was niet voldoende. Een minuut later viel de 3-2 van Martin Chalupa.

Zaterdag speelt Nederland nog tegen Noorwegen.

Lees morgen een interview met Rob Dietvorst in BN DeStem.

  1. De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Ramon Krijnen, speler van Dosko, bezit nog steeds de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week is de beurt aan de eerste trainer die deelneemt aan de reeks: Ger Musters (Zundert).