Rijen, spelend in geel-groen, stond bij rust al met 0-4 voor op bezoek bij FC Tilburg. (archieffoto)
Volledig scherm
Rijen, spelend in geel-groen, stond bij rust al met 0-4 voor op bezoek bij FC Tilburg. (archieffoto) © Pix4Profs / Joris Buijs

Rijen voor rust al klaar met FC Tilburg, Cluzona te sterk voor JEKA

zondag 2EKruisland verloor zondagmiddag de topper op het veld van koploper Sarto, omdat het zelf verzuimde de kansen te benutten. Madese Boys gaf een 0-2-voorsprong uit handen bij VOAB. Rijen bouwde voor rust een comfortabele voorsprong op in Tilburg, waardoor het in de tweede helft eenvoudig kon uitbollen naar de 2-5-overwinning. Cluzona won bij JEKA.

VOAB - Madese Boys 2-2 (0-1) 0-1 Björn de Bruijn, 0-2 Jens Verschuren, 1-2 Maarten Immink, 2-2 Stijn van Laarhoven.
Madese Boys-trainer Dion Schuurmans keek ondanks de late tegentreffers tevreden terug op het gelijkspel; “We lieten de tegenstander opnieuw terugkomen. Het lijkt wel een patroon dit seizoen, al kon ik leven met de 2-2.”

FC Tilburg - Rijen 2-5 (0-4) 0-1 Tom Roovers, 0-2 Dave Voermans, 0-3 en 0-4 Luc Heestermans, 1-4 Piet Adams, 2-4 Tim van Broekhoven, 2-5 Joost Broeders.
Rijen heerste voor rust, maar zakte daarna wat weg. “Het was lastig de focus te behouden na een 0-4 ruststand. Pas bij 2-4 werden we wakker en beloonde Joost Broeders zijn invalbeurt met de 2-5", vertelde Rijen-trainer Freddy Kruijs.

JEKA - Cluzona 2-3 (0-2) 0-1 Tom Sanen, 0-2 Ruben Maas, 0-3 Jeroen Hack, 1-3 Jens de Bakker, 2-3 Merijn Notenboom.
“Op zich speelden we een goede wedstrijd, maar Cluzona strafte de persoonlijke foutjes aan onze kant effectief af,” vond JEKA-trainer Orpheo Koulen. “Goed voetbal was onder deze omstandigheden onmogelijk. In het eerste kwartier na rust kregen we kans na kans maar vergaten verder uit te lopen dan 0-3”, vulde Cluzona-trainer Marcel van der Sloot aan.

WSC - TSC 0-3 (0-1) 0-1 Ryan Snoeren, 0-2 Jeroen van Leijsen, 0-3 Bas Blokdijk.
“Een gelijkopgaand eerste kwartier, gevolgd door een dicterend TSC. We sloten hierdoor aan bij de gewenste middenmoot,” aldus TSC-trainer Ton Cornelissen.

Roosendaal - Beek Vooruit 1-1 (1-1) 0-1 Joris Peeters, 1-1 Wesley van Zundert.
“Een door de wind gedragen schot zorgde al snel voor de 0-1, een paar minuten later kwamen we al op 1-1. De tweede helft drongen we hen terug, maar het zat niet mee,” zag Roosendaal-trainer Peter Sweres.

Sarto - Kruisland 2-0 (0-0) 1-0 Tom Dominicus, 2-0 Niels Buijk.
“Wie als eerst scoorde, zou winnen. Zo’n duel was het,” keek Kruisland-trainer Bram Plomp terug. “We lieten drie grote mogelijkheden op de 0-1 liggen. Pas na een uur kreeg Sarto de eerste kansen waarvan de derde benut werd. Daarna was het alles of niets en leidde een counter tot 2-0.”

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.