Volledig scherm
Right-Oh-trainer Paul van Dijk (links) en zijn assistent Luc Oudzegel, aanwijzingen gevend op de training. foto Ron Magielse/Pix4Profs

Right-Oh wacht op de ommekeer

ZONDAG DERDE KLASSE B - Na een mooie eerste overwinning verkeert promovendus Right-Oh in zwaar weer. Bij trainer Paul van Dijk en zijn assistent Luc Oudzegel overheerst de hoop.

Right-Oh speelt na de promotie van vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis van de club in de derde klasse van het zondagvoetbal. En dat valt vooralsnog niet mee. Met slechts zes punten en evenveel doelpunten uit acht wedstrijden staat de ploeg derde van onderen. Zondag, om 14.00 uur, wacht in Prinsenbeek de uitwedstrijd tegen Beek Vooruit, ook derde in de stand maar dan van boven. "Weer een lastige kluif, zeer zeker”, is hoofdtrainer Paul van Dijk, bezig aan zijn tweede seizoen bij de ploeg uit Geertruidenberg, zich bewust.

Te weinig goals
Met name in de laatste vier wedstrijden ging het verre van crescendo met Right-Oh. Achtereenvolgens werd verloren van RWB, Gilze, Waspik en Hilvaria. Waar het iedere keer misging? "De eerste wedstrijd wonnen we. Dan ontstaat er zoiets binnen de selectie van ‘nou, een periodetitel moet mogelijk zijn.’ Nu we wat verder in het programma zijn, is het voor iedereen duidelijk dat het niveau een stuk hoger ligt”, aldus Van Dijk.

De nog jonge oefenmeester weet dit seizoen assistent Luc Oudzegel aan zijn zijde, de spits die zestien jaar lang het shirt van het eerste elftal droeg. Oudzegel vult aan: "We moeten leren van onze fouten. Te vaak zijn we te naïef de wedstrijd ingegaan. Dan zie je dat foutjes in de derde klasse veel sneller worden afgestraft.”

Wat opvalt, kijkend naar de stand, is ook het mager aantal goals dat Right-Oh tot nu toe produceerde. Van Dijk, wijzend naar buurman Oudzegel: "Tja, zo eentje hebben we er nu niet rondlopen.” Oudzegel won in het verleden tot tweemaal toe de Zilveren Schoen als topscorer van het West-Brabantse amateurvoetbal.

Ommekeer
Van Dijk en Oudzegel blijven zoeken naar mogelijkheden om het tij te keren. "Je gaat nadenken over bepaalde spelers die misschien op een andere positie moeten staan, over andere trainingsvormen. Alles waardoor je de zaak weer op de rails kan krijgen. Maar een overwinning zou daarbij natuurlijk het meeste helpen”, aldus Van Dijk.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."