De spelers van Right ‘Oh vieren de eerste overwinning ooit op het veld van RFC, de fusieclub die in 2017 werd opgericht.
Volledig scherm
De spelers van Right ‘Oh vieren de eerste overwinning ooit op het veld van RFC, de fusieclub die in 2017 werd opgericht. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Right ‘Oh trekt aan langste eind tegen buurman RFC, Joris van de Lande vernedert Blauw Wit’81

zondag 4COp Joris van de Lande van SAB staat dit seizoen geen maat. Tegen Blauw Wit’81 verhoogde de Bredase spits zijn doelpuntentotaal met vijf doelpunten naar zestien in acht wedstrijden. In een boeiend duel wist Rigth ‘Oh in de slotfase de wedstrijd in Raamsdonksveer tegen RFC over de streep te trekken. Voor het eerst sinds de fusieclub in 2017 levenslicht zag, verloor het van de buren uit Geertruidenberg.

  1. Baronie-trainer heeft warme herinneringen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveerde NAC’
    PREMIUM
    NAC - Baronie

    Baronie-trai­ner heeft warme herinnerin­gen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveer­de NAC’

    ,,Mijn allereerste wedstrijd als trainer van Baronie was tegen NAC”, herinnert Jurriaan van Poelje zich de vorige stadsderby uit 2016. Zijn ploeg verloor dat oefenduel, maar het verdere verloop van het seizoen was uiterst succesvol. Voor beide Bredase clubs. ,,Wij werden dat jaar kampioen en NAC promoveerde naar de eredivisie. Laat dat een voorbode zijn voor dit seizoen.” Woensdag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar.