Volledig scherm
Remon Koenen (Dongen, links) neemt het vuur van Be Quick 1887 onder vuur. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Remon Koenen schiet Dongen langs De Graafschap

ZONDAG DERDE DIVISIE – Met zijn elfde en twaalfde treffer van het seizoen heeft Remon Koenen drie punten bezorgd tegen De Graafschap. Met zijn twee treffers in het laatste kwart van de wedstrijd maakte hij een 0-1-achterstand ongedaan. Mart van Bree maakte direct na de 2-1 het feest compleet door er 3-1 van te maken. Daar kon de 3-2 in de absolute slotfase niets meer aan veranderen.

In de eerste helft had Jong De Graafschap het beter van het spel, maar pas in de tweede helft kwam het tot scoren. Pas net onderweg in het tweede bedrijf zorgde Aleksander Jankovic voor de 0-1 namens de Superboeren.

Dongen moest de rug rechten na deze domper en deed dat ook. Het kwam beter in de wedstrijd en dit resulteerde halverwege de tweede helft in de gelijkmaker van Remon Koenen. De topscorer schoot raak op aangeven van invaller Tom Kolkert.

Diezelfde Koenen was ook de maker van de 2-1. Op aangeven van Jorik Mijnhijmer zorgde hij tien minuten voor tijd voor een Dongense voorsprong. Direct na deze treffer besliste Mart van Bree het duel definitief door de 3-1 binnen te knallen.

Domper voor Dongen was de rode kaart voor Paul van Zon in de slotminuut. Hij sloeg de bal weg uit het doel en kon inrukken. De toegekende strafschop werd benut door Marlon Versteeg.

Door dit resultaat blijft Dongen derde in de derde divisie. De achterstand op koploper De Dijk blijft zes verliespunten. Volgende week komen de Amsterdammers naar Dongen.

Dongen – Jong De Graafschap 3-2 (0-0) - 0-1 Aleksandar Jankovic, 1-1 Remon Koenen, 2-1 Remon Koenen, 3-1 Mart van Bree, 3-2 Marlon Versteeg (pen.).

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.