Peter Remie is terug als trainer in West-Brabant. Na dit seizoen neemt hij bij The Gunners het stokje over van René van Nijnatten. (archieffoto)
Volledig scherm
Peter Remie is terug als trainer in West-Brabant. Na dit seizoen neemt hij bij The Gunners het stokje over van René van Nijnatten. (archieffoto) © Pix4Profs/René Schotanus

Remie volgt Van Nijnatten op bij The Gunners

trainerscarrouselNa drie seizoenen afwezigheid keert Peter Remie terug op de West-Brabantse amateurvelden. Het Bredase The Gunners heeft de oefenmeester vastgelegd voor één seizoen met een optie voor nog één jaar. Bij The Gunners volgt hij René van Nijnatten op.

Van 1984 tot en met september 1996 droeg Peter Remie het shirt van NAC waar hij uitgroeide tot een clubicoon. In de ruim twaalf seizoenen maakte hij onder meer de promotie met de club in de zomer van 1993 mee. In september 1996 verruilde Remie zijn NAC voor FC Eindhoven om zijn profcarrière een seizoen later af te sluiten als speler van RBC.

Na zijn actieve carrière is Remie jeugdtrainer bij NAC tot 2010, waarna hij de Brabantse amateurvelden betreedt. Na een seizoen bij Oisterwijk volgt een driejarig dienstverband bij het Bredase JEKA. Met Unitas'30, destijds derdeklasser, promoveerde hij in zijn derde seizoen via de nacompetitie. De functie bij Unitas'30 combineerde Remie destijds als scout van NAC.

Remie volgt van René van Nijnatten op die uiteindelijk slechts één seizoen bij de Bredase vierdeklasser aanbleef. The Gunners staat momenteel op de negende plaats in zaterdag 4C.