Volledig scherm
still uit video RBC-penalty's © PZC

RBC vanavond naar Goes voor laatste aflevering in penaltysoap

abbaAlle ogen zijn gericht op de laatste aflevering in de ABBA-soap: de voetballers van SSV’65 en RBC treden dinsdagavond (20.30 uur) opnieuw aan voor hun onderlinge strafschoppenserie. Inzet: een plaatsje in de kwartfinale van de districtsbeker. 

Vanaf de vijftiende strafschop wordt de serie hervat. SSV’65 begint de penaltyreeks, daarna is het RBC van  aan de beurt. De hele sudden death-reeks moet worden afgewerkt volgens het ABBA-systeem: eerst ploeg A (SSV’65), daarna twee keer ploeg B (RBC) en weer ploeg A (SSV’65). De strafschoppenserie is live op deze site te volgen. 

De strafschoppen dienen genomen te worden door dezelfde elf spelers als twee weken terug. Maar Perry Bek (SSV’65) en Gino de Klerk (RBC) kunnen niet aanwezig zijn, dus heeft de KNVB toestemming gegeven beide spelers te vervangen. Namens SSV’65 staat nu Dennis Weijers op de lijst, RBC-trainer Henk Vos zet Yeidi Muurmans in, zo meldt de voormalig profclub op zijn eigen website. 

RBC meldt dat de volgorde van de spelers gewijzigd mag worden, maar dat eerst de spelers die vorige keer ‘een foute penalty’ namen aan de beurt zijn. Namens SSV’65 zijn dat Thomas Matheijer, Rowan Amperse, Casper van Sabben en Luuk van Gilst (keeper). RBC’ers Mujib Yaqoubi, Yeidi Muurmans, Mike Schalk en doelman Jurdi Brühns moeten dus nog een strafschop nemen. Scheidsrechter bij de penaltyreeks is Leo Uitterhoeve uit Hoedekenskerke. 

Derdeklasser RBC speelde dinsdagavond 26 februari in de achtste finale van de districtsbeker tegen tweedeklasser SSV’65. Na negentig minuten was de stand in Goes 1-1 en moesten strafschoppen bepalen wie er naar de kwartfinale zou gaan. Na 32 penalty’s kwam SSV’65 als winnaar uit de bus: 14-13. Maar vrijwel direct na afloop bleek dat de penaltyreeks niet volgens de regels was gegaan. De eerste 14 strafschoppen werden volgens het ABBA-systeem afgewerkt, maar vervolgens besloot de arbiter om de ploegen om en om een penalty te laten nemen. De Roosendaalse club tekende bezwaar aan en de KNVB stelde de club in het gelijk: de penaltyreeks moet deels over.

Bekijk hier hoe het de vorige keer mis ging: