RBC tegen Gastel
Volledig scherm
RBC tegen Gastel © Pix4profs/Iman Fase

RBC-supporter start actie om misgelopen inkomsten te compenseren: ‘Hoop dat het navolging krijgt’

,,Geen voetbal, betekent ook geen recettes. Dat brengt de club in de problemen. Dus ik dacht: wat kunnen we doen?” Zo ontstond het idee van RBC-fan Eric Konings om zijn club te helpen. Hij maakte het geld over wat hij normaal gesproken de rest van het seizoen uit zou geven in het stadion en daagde medesupporters uit hetzelfde te doen. 

,,Ik dacht: ik gooi er wel gewoon een tweet uit en kijk of er wat los komt. Dat blijkt zo te zijn. Er wordt enthousiast op gereageerd, ook in bepaalde groepsgesprekken op WhatsApp. De club vindt het een sympathieke actie en ook de fansite schreef erover. Ik hoop dat we iedereen die RBC een warm hart toedraagt kunnen bereiken”, legt Konings uit, die samen met BN DeStem-journalist Floyd Aanen een podcast maakt over de club. 

Konings hoopt ook dat het idee breder opgepakt wordt. ,,Wat voor RBC geldt, gaat ook op voor andere clubs. De actie is heel simpel, iedereen kan dit doen. Leden bij andere clubs in de regio kunnen hetzelfde doen.”

De zondagen komt Konings, die normaal in het stadion zit, wel door. ,,Gezondheid staat voorop, ik vermaak me wel op zondagmiddag.” Hij vraagt zich wel af wat het coronavirus gaat betekenen voor het vervolg van het amateurvoetbalseizoen. RBC staat immers bovenaan in de derde klasse, promotie lonkt. ,,RBC heeft een geschiedenis met zeker lijkende kampioenschappen door de wc spoelen”, doelt hij onder meer op de verspeelde titel van vorig seizoen. ,,Het zou erg zijn dat ze het nu zelf niet weggeven, maar dat de competitie geannuleerd wordt en RBC zo naast promotie grijpt.”