Volledig scherm
Rowan Amperse scoort namens SSV’65 de beslissende penalty. © Marcelle Davidse

RBC faalt opnieuw vanaf de stip en ligt na penaltysoap uit districtsbeker

VideoRBC is er ook in tweede instantie niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de districtsbeker. SSV’65 nam de penalty’s dinsdagavond beter dan de ploeg uit Roosendaal (7-6). Met de uitschakeling is een ware penaltysoap ten einde.

Derdeklasser RBC speelde dinsdagavond 26 februari in de achtste finale van de districtsbeker tegen tweedeklasser SSV’65. Na negentig minuten was de stand in Goes 1-1 en moesten strafschoppen bepalen wie er naar de kwartfinale zou gaan. Na 32 penalty’s kwam SSV’65 als winnaar uit de bus: 14-13. Maar vrijwel direct na afloop bleek dat de penaltyreeks niet volgens de regels was gegaan.

De eerste 14 strafschoppen werden volgens het ABBA-systeem afgewerkt, maar vervolgens besloot de arbiter om de ploegen om en om een penalty te laten nemen. De Roosendaalse club tekende bezwaar aan en de KNVB stelde de club in het gelijk: de penaltyreeks moest deels over. De serie werd dinsdagavond vanaf de vijftiende strafschop hervat.

Yaqoubi en Muurmans

SSV’65 mocht  beginnen en scoorde via Thomas Mattheijer. RBC maakte vervolgens gelijk via Mujib Yaqoubi, maar Yeidi Muurmans miste de tweede strafschop. De Goesenaren kwamen daarmee op matchpoint en verzilverden via Rowan Amperse de eerste mogelijkheid om de strafschoppenreeks opnieuw te beslissen. In de kwartfinale wacht nu een treffen met buurman Kloetinge.

Bekijk hier het tweede deel van de penaltyserie

Volledig scherm
Vreugde bij SSV'65. © Marcelle Davidse
Volledig scherm
Yeidi Muurmans mist. © BN DeStem