Volledig scherm
Joey Tak. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

RBC’er Joey Tak heeft leren doorbeuken met zijn pacemaker

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Heel RBC schrok toen Joey Tak tegen Alliance plots omviel. Na een nachtje ziekenhuis stond hij de dinsdag erop alweer op het veld.

Ineens lag hij daar. Helemaal van de wereld. Tot schrik van iedereen op en rond het veld. Plots kwam het duel tussen Alliance en RBC Roosendaal tot stilstand. Net zoals het hart van Joey Tak leek te stoppen. Zelf weet de 18-jarige verdediger uit Oud Gastel er niets meer van. Hij heeft geen filmpje van die bange momenten. Het licht ging uit en dat was het.

Bijna drie weken later doet Tak rustig zijn verhaal. „Mijn hartritme maakte een soort overslag. Daardoor viel mijn bloeddruk even weg en ging ik onderuit.” Tak speelt met een pacemaker, sinds zijn zestiende. Na het voorval tijdens de eerste competitiewedstrijd zijn alle gegevens in het ziekenhuis uitgelezen. De uitkomsten waren geruststellend. Niks om je echt druk over te maken. Geen blijvende schade. Na een nachtje in het ziekenhuis mocht Tak weer naar huis. „En op dinsdagavond stond ik alweer op het veld”, blikt hij terug op die memorable openingsdag van dit seizoen.

Tak heeft een pacemaker vanwege een trage hartslag. Hij viel een keer weg op een schoolreis naar Engeland. Het ging nog eens mis tijdens Engelse les. En ook bij een training bij Gastel lag hij ineens gestrekt in het gras. Tak kwam bij de specialisten in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam terecht. Hij kreeg een pacemaker. Het belette hem niet om, zo gauw het kon, weer te gaan voetballen. Dat spelletje, het is zijn lust en zijn leven. Bewust koos hij voor de overstap naar RBC. In het hoogste jeugdelftal werkte hij aan zijn herstel. Fit worden, dat was zijn grootste motivatie. „Dat ik het eerste elftal zou halen was zeker niet het idee.”

Zaterdag in BN DeStem een uitgebreid interview met Joey Tak.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."