Volledig scherm

Raamsdonk en DVVC na de promotie duidelijk nog geen stabiele vierdeklassers

ZONDAG VIERDE KLASSE D - Zowel Raamsdonk als DVVC klom via de nacompetitie naar de vierde klasse. Daarin treffen de twee staartploegen elkaar zondag.

Zondag wacht op sportpark Den Uilendonck in Raamsdonk de streekderby in zondag 4D tussen de plaatselijke vv Raamsdonk en DVVC uit Dongen. Beide ploegen promoveerden via de nacompetitie uit de vijfde klasse en kenden een treetje hoger duidelijk een lastige start in de competitie Raamsdonk staat momenteel met zes punten uit negen wedstrijden allerlaatste, DVVC heeft voorlopg slechts twee puntjes meer bij elkaar gesprokkeld in evenveel optredens.

„Dit wordt een superbelangrijke wedstrijd voor ons,” zegt de 20-jarige Lars van Strien van hekkensluiter Raamsdonk. „Het is voor ons nu een kwestie van aanhaken of niet.”

Afgetroefd
​Maar liefst achttien jaar ouder is Koen Swanen van DVVC, op zijn 38e veruit de oudste speler binnen de lijnen zondag. „Vorig seizoen zijn we door Raamsdonk afgetroefd”, zo is routinier Swanen dat duel duidelijk nog niet vergeten. „Op karakter en instelling waren ze ons toen de baas. Daar bereiden we ons nu wel beter op voor.”

Gezien de positie op de ranglijst van zowel Raamsdonk als DVVC lijkt de vierde klasse voor beide clubs vooralsnog het plafond te vormen. „We worden nooit echt weggespeeld”, meent Swanen. „Zelfs koploper Gudok maakte tegen ons pas diep in blessuretijd de beslissende 2-1. Maar realistisch gezien, is de vierde klasse voor ons wel even het hoogst haalbare. Of er zou bij DVVC iets structureels moeten veranderen, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. We willen met DVVC ook graag onze eigen identiteit behouden.”

Van Strien sluit zich aan bij deze woorden. „Ook voor Raamsdonk geldt dat we eerst maar eens een stabiele vierdeklasser moeten zien te worden.”

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.