Volledig scherm
Janko Raaijmakers (midden, rood shirt) scoorde de enige treffer namens De Fendert tegen Krabbendijke. Door de zege haakt de ploeg van trainer André Maas aan bij de middenmoot. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Raaijmakers helpt De Fendert aan belangrijke zege, Halsteren ziet voorsprong uitlopen naar negen punten

zaterdag 3BDe Fendert moest winnen om de aansluiting met de veilige middenmoot niet te verliezen. De nummer dertien won van Krabbendijke, waardoor de veilige elfde plaats terug binnen handbereik is. Janko Raaijmakers scoorde het enige doelpunt namens De Fendert. Bovenin won Halsteren alweer voor de twaalfde keer dit seizoen.

Duiveland - Tholense Boys 1-1 (1-0). 1-0 Danny de Looff, 1-1 Auke Bovenberg.
Het lukte Tholense Boys, de ploeg van Kees de Rooij, niet om het grote veldoverwicht om te zetten in voldoende goals. De Rooij kon zijn ploeg na afloop weinig verwijten. ,,We hebben behoorlijk gevoetbald tegen een ploeg die zich volledig had ingegraven. De titel is voor ons definitief uit zicht.”

De Jonge Spartaan - Kogelvangers 1-2 (1-0). 1-0 Gerben Prins, 1-1 Mart Grootenboer, 1-2 Daan Grootenboer.
Mart en Daan Grootenboer wonnen van broer Pim (speler) en vader Bert (bestuurslid). Uitgerekend Mart en Daan scoorden na rust de enige doelpunten voor Kogelvangers. Assistent-coach René Opschoor was blij met de winnende treffer in de 89ste minuut. ,,We hadden die zege wel even nodig.’’

Klundert - Prinsenland 1-2 (0-1) 0-1 Brandon Jansen (pen.), 0-2 Derrik Vinje, 1-2 Jeffrey van Wingerden.
Prinsenland-coach Natalino Storelli zag zijn team nu eens de hele wedstrijd scherp blijven. Pas in de slotfase krabbelde de thuisclub terug. Storelli noemde de zege verdiend. ,,We hadden de hele tijd controle.’’

Krabbendijke - De Fendert 0-1 (0-1) 0-1 Janko Raaijmakers.
Het lukte De Fendert om de vroege 0-1 van Janko Raaijmakers over de streep te trekken. De gasten mochten van geluk spreken dat het offensief van de thuisclub na rust niets opleverde. Paal en lat stonden de gelijkmaker in de weg en ook werd nog een inzet van de lijn gehaald. Twintig minuten voor het einde moest Colin van der Wiel van De Fendert inrukken met een tweede gele kaart. ,,Toen was het overleven", zag de trotse De Fendert-coach André Maas.

Noad’67 - Halsteren 0-3 (0-1) 0-1 Twan van Mechelen, 0-2 Thom Luyks, 0-3 Van Mechelen.
Noad'67-coach Perry Snoep kon leven met de uitslag. ,,Voor rust hebben we goed mee kunnen doen. Het is geen afstraffing geworden.” Joost de Witte, topscorer van Noad'67 kampt met een enkelblessure en moet waarschijnlijk in het gips.

WHS - Den Bommel 0-4 (0-0) 0-1 Ruben dos Santos, 0-2 Johnno Bakker, 0-3 Dos Santos, 0-4 Patrick Verolme.
WHS kwam na rust slecht uit de kleedkamer en moest diep buigen. WHS-coach Leon de Witte maakt zich zorgen over zijn jonge ploeg. ,,Na rust gaven we niet thuis”, aldus De Witte. ,,We vergaten om vanuit onze posities te voetballen. Met die snelle spitsen van Den Bommel was dat vragen om problemen.”

ZSC’62 - Seolto 2-0 (1-0) 1-0 Robin Provoost, 2-0 Nicky van de Velden.
Seolto miste in Scharendijke vooral stootkracht en kwam nauwelijks voor het vijandelijke doel. Twee rake kopballen werden de gasten fataal. Volgende week wacht het cruciale duel tegen Krabbendijke, zowat de laatste kans om de degradatiestrijd enigszins spannend te maken.

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.