Mart van Bree (hier op archieffoto, rechts) kwam tegen Quick tot een van de weinige grote kansen van Dongen.
Volledig scherm
Mart van Bree (hier op archieffoto, rechts) kwam tegen Quick tot een van de weinige grote kansen van Dongen. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Puntje voor gehavend Dongen tegen Quick

derde divisieHet duel dat geen winnaar verdiende, kreeg er ook geen: Dongen, dat met een flinke lijst aan blessures kampt, speelde in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Quick. 

Twee, drie kansen. Meer vielen er in de wedstrijd Dongen - Quick niet te noteren. Een typisch 0-0-duel, zag ook Dongen-trainer Osman Erbas, die moest puzzelen om zijn basiself te vormen. Robert Roosen brak in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop zijn kuitbeen. Met Tom Wijkmans wordt geen risico genomen, een echo moet uitwijzen of de middenvelder er (lang) uit ligt. Linksback Oguzhan Kazanci kwam de laatste weken niet aan trainen toe door een virus. ,,De drie jongens die hen vervingen deden het goed. Maar je merkt natuurlijk wel dat het soms wat onwennig is.”

De grootste kans van de Kanaries kwam op naam van Mart van Bree, die een fijne aanval opzette met Nassim Asrih. Van Bree kwam een teenlengte tekort om de voorzet van Asrih binnen te glijden. Anouar Moukouh zag zijn schot in het eerste bedrijf uit de kruising geranseld worden.

Oefenduel afgelast

Verder dan dat kwam Dongen tegen Quick niet, terwijl ook de bezoekers weinig wisten te creëren. ,,Een hoogstaande wedstrijd was het niet", aldus Erbas. ,,Dat zie je wel vaker na de winterstop. Door de lijst aan blessures hebben we het oefenduel van afgelopen dinsdag tegen Unitas moeten afgelasten. We wilden geen risico's nemen met de jongens die wel fit zijn.”

Zondag gaat Dongen op bezoek bij EVV in Echt.