Volledig scherm
Davey van Merrienboer (Prinsenland) legt aan om te schieten op doel. © Pix4Profs/Tonny Presser

Prinsenland pakt met periodetitel eerste prijs in clubhistorie

zaterdag 3BDe eerste periode in zaterdag 3B is officieus een prooi voor Prinsenland. Het is de eerste prijs voor de fusieclub, ontstaan in 2015. Na twee degradaties is er nu alle reden voor feestvreugde. 

In 2015 gingen zondag vijfdeklasser DIVO en zaterdag eersteklasser Dinteloord samen verder onder de naam Prinsenland. De fusieclub bleef in de eerste klasse spelen en degradeerde vrij kansloos naar de tweede klasse. Het jaar erop bleef het team met pijn en moeite in de tweede klasse om vorig seizoen alsnog te degraderen. Maar die kater is nu volledig weggespoeld. De eerste prijs uit de clubhistorie is binnen: Prinsenland heeft zaterdag officieus een periodetitel gepakt. Alleen bij een grote nederlaag en drie ruime zeges van Seolto kan het nog anders lopen.

Nog ongeslagen was de ploeg van Daan Uithof was nog ongeslagen in 3B en won zaterdag thuis van DFC. Een treffer van Davey van Merrienboer was voldoende voor de zege. Daarmee is nu al een ticket voor de nacompetitie binnen. Van Merriënboer stond op de juiste plaats, nadat een inzet van de vrijstaande Joep Brosky door de Dordtse goalie nog was gekeerd: 1-0. In de slotfase ontsnapte de formatie van Daan Uithof aan de gelijkmaker, bij een lob van Colin Reening op de bovenkant van de lat. De bezoekers speelden op dat moment met tien man, na een rode kaart voor Bright Omorogbe. Door het verlies van Seolto tegen Klundert (1-2) kan het nog ongeslagen Prinsenland de eerste periodetitel niet meer ontgaan. In de laatste drie duels hoefde de ex-tweedeklasser geen tegendoelpunten meer te incasseren.

Klundert wint derby, Mike de Nijs maakt een hattrick voor Halsteren

Vleugelspits Joost de Witte had in Scharendijke met drie treffers een belangrijk aandeel in de 0-4 zege van Noad’67. Smerdiek verloor het cruciale duel bij Kogelvangers met 2-0 en is nu hekkensluiter. Net als Noad’67 won De Fendert voor het eerst dit seizoen. De formatie van André Maas pakte de volle buit bij Dubbeldam: 1-2. Klundert won de derby bij Seolto in de laatste minuut, met Loïc Luzolo als het goudhaantje: 1-2. Halsteren nam pas in het laatste kwartier ruim afstand van een gehandicapt DHV: 5-1. Mike de Nijs scoorde drie keer. WHS beklaagde zich na het 3-1 verlies bij Wieldrecht vooral over de arbitrage.

Dubbeldam-De Fendert 1-2 (1-1) 1-0 Koen Vogel, 1-1 Robert Remijn, 1-2 Nick Krijnen

Halsteren-DHV 5-1 (1-1) 0-1 Brian van Run, 1-1 Mike de Nijs, 2-1 Mike de Nijs, 3-1 Peter Geense, 4-1 Roy van Gils, 5-1 Mike de Nijs

Kogelvangers-Smerdiek 2-0 (1-0) 1-0 Jorn Moerland, 2-0 Edgar van der Giesen (pen.)

Seolto-Klundert 1-2 (1-1) 0-1 Michel de Ruiter, 1-1 Yannick van Niekerk, 1-2 Loïc Luzolo

Wieldrecht-WHS 3-1 (1-1) 1-0 Quincy Ignacio, 1-1 Jeremy de Witte (pen.), 2-1 Mark van Agteren, 3-1 Armand Tuur (pen.)

ZSC’62-Noad’67 0-4 (0-1) 0-1 Joost de Witte, 0-2 Joost de Witte, 0-3 Armin Geense, 0-4 Joost de Witte

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

  • Kruisland (23%)
  • Cluzona (39%)
  • Madese Boys (16%)
  • Unitas'30 (12%)
  • Rijen (11%)
1644 stemmen