Volledig scherm
Archieffoto Prinsenland © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Prinsenland ook in laatste halfuur sterker dan DBGC

Prinsenland heeft de eerder gestaakte wedstrijd tegen DBGC met 2-1 gewonnen. De wedstrijd werd dinsdagavond uitgespeeld, nadat op zaterdag 5 mei het duel werd gestaakt nadat een toeschouwer het veld bestormde om verhaal te halen bij de scheidsrechter.

De wedstrijd begon na 63 gespeelde minuten bij een stand van 1-0 in het voordeel van de thuisclub. Bij de Dinteloorders ontbraken de geschorste Brendon Jansen, de vanwege werkzaamheden afwezige Joep Brosky en Mohamed Mekkaoui (familieomstandigheden). Geheel volgens de verwachting trok DBGC met man en macht ten aanval. Het offensief met vier spitsen werd door de goed georganiseerde defensie van Prinsenland zonder veel problemen opgevangen.

 De formatie van interim-coach Johan Korten zocht vanuit de reactie naar de mogelijkheden. Vijf minuten voor het einde maakte de van een knieoperatie teruggekeerde Jonathan Fransisca de bevrijdende 2-0, na een mooie steekpass van Jacco de Gast. Kort hierna maakte Mike Jacobs de aansluitingstreffer. Verder liet Prinsenland het niet komen.

Door de zege nadert Prinsenland de concurrenten Serooskerke en Terneuzense Boys tot vijf punten, met nog twee wedstrijden te gaan. In theorie blijft het volgens Korten mogelijk om de nacompetitie te ontlopen. ,,We hebben het nog niet helemaal opgegeven.’’ 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

  • Kruisland (23%)
  • Cluzona (39%)
  • Madese Boys (16%)
  • Unitas'30 (12%)
  • Rijen (11%)
1644 stemmen