Volledig scherm
Aries Nieuwkerk op archieffoto uit 2014 bij voetbalvereniging Klundert, met op de achtergrond zijn toenmalige teamgenoten. Foto Johan Wouters

Prinsenland heeft zin in derby met Klundert

DINTELOORD / KLUNDERT - Prinsenland-verdediger Aries Nieuwkerk kijkt uit naar derby met Klundert, zaterdagavond om 19.00 uur in Dinteloord. Twee jaar geleden zat hij nog juichend in de Klundert-kleedkamer na de eerste zege van het seizoen, uitgerekend behaald bij erfvijand Dinteloord.

Wat Aries Nieuwkerk betreft is het zaterdagavond andersom en blijft de winst in de derby in Prinsenland. Natuurlijk is het voor de 40-jarige Nieuwkerk een duel vol emotie.

"Ik heb bij Klundert vier prachtige jaren gehad." De in Willemstad woonachtige centrumverdediger maakte het kampioenschap mee, met promotie naar de eerste klasse. Het jaar daarop lukte het de debutant om zich te handhaven. "Dat was even veel waard als het kampioenschap."

Nieuwkerk verkaste na de degradatie naar fusieclub Prinsenland om daar meteen het eerste rampjaar mee te maken. Ook dit seizoen was de start in de tweede klasse moeizaam. "Maar de laatste weken valt alles op z'n plek."

Ommekeer
De ommekeer kwam met een zege bij Serooskerke, op dat moment tweede op de ranglijst. Vervolgens werden ook Terneuzen en Dauwendaele met ruime cijfers aan de zegekar gebonden. Die sterke reeks geeft volgens Nieuwkerk vertrouwen richting het altijd beladen duel met Klundert. "Als we winnen, wippen we over hen heen en komt een plaats in de top-vier voor ons in zicht."

Nieuwkerk heeft nog steeds goed contact met spelers als Ferry Littooij, Peter van Wingerden, Poger Mukoko en natuurlijk doelman Leon Leijten, zijn oude maatje uit de Kogelvangers-tijd. Gemakkelijk gaat het vanavond niet worden, weet Nieuwkerk. "Vooral aanvallend heeft Klundert zoveel kwaliteit. We zullen alle trucs uit de hoge hoed moeten toveren om hen tegen te houden."

Laatste seizoen
Zelf is Nieuwkerk bezig aan zijn laatste seizoen. Hij heeft dan precies vijfentwintig jaar in eerste elftallen gespeeld. Nog steeds is hij fanatiek.

"Ik wil niet eens van mijn neefjes verliezen bij Rummikub. Ik probeer die winnaarsmentaliteit ook op onze jonge spelers over te brengen.''

Toch zet hij er komend voorjaar een punt achter. "In de wedstrijd voel ik me nog altijd tien jaar jonger worden. Maar na afloop ben ik juist tien jaar ouder."

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."