In de kantine: de DSE-broers Hendrickx
Volledig scherm
PREMIUM
In de kantine: de DSE-broers Hendrickx © Pix4Profs/Peter Braakmann

Pjotr en Kjell Hendrickx geloven in mooie toekomst DSE: ‘Heel benieuwd waar dit eindigt’

Niets gaat boven DSE bij de familie Hendrickx. Het hart van de broers Kjell en Pjotr kleurt blauw en wit. De twee genieten van de historische jaren die ze bij de Ettense club meemaken.

Karakterologisch gezien is het onvoorstelbaar dat Kjell en Pjotr Hendrickx uit hetzelfde nest komen. De 19-jarige middenvelder Kjell pendelt dit seizoen bij DSE tussen bank en basis, maar heeft daar vrede mee. ,,Ik gun het mijn teamgenoten net zo goed om te spelen, we zijn een hechte vriendengroep.” Zijn twee jaar oudere broer Pjotr staat altijd in de basis, maar werd een maand geleden tegen Zundert (3-0-nederlaag) in de rust gewisseld door trainer Willem Lambregts. ,,Toen heb ik de kleedkamer aangepakt, alle bekertjes met thee die er nog stonden omver geslagen.” Lambregts kan het hebben van zijn aanvallende middenvelder, die vertelt spijt te hebben van zijn actie. ,,Willem heeft me wel even stevig toegesproken na die wedstrijd. ‘Dit moet je niet nog een keer flikken, ook voor jou staat er een ander klaar’, zei hij. We zijn heel direct tegen elkaar, ik heb als trainer van de JO19-1 ook nauw contact met hem.”

  1. Gehandhaafd? Dat voelt toch een beetje als slagen zonder dat je eindexamen hebt gedaan
    PREMIUM
    column

    Gehand­haafd? Dat voelt toch een beetje als slagen zonder dat je eindexamen hebt gedaan

    ‘Verscherpte coronamaatregelen: voetbalseizoen voor amateurs voorbij’, kopt deze krant afgelopen maandagavond op de eigen website. Ietwat voorbarig zo lijkt het. Want, de KNVB zélf is in deze minder stellig: de bond brengt naar buiten dat de clubs inderdaad tot 6 april op slot blijven, maar er wel degelijk ook voor de amateurs een scenario denkbaar is dat de competitie hervat wordt.