Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij Hoogland na de 1-2 © Tonny Presser © 2018

Pijn bij Rood-Wit zal plaatsmaken voor trots

Aan ieder sprookje komt een einde, ook aan dat van Rood-Wit. De pijn was zichtbaar, maar zal langzaamaan plaatsmaken voor trots. 

Hoofdklassevoetbal, zoals in de hoogtijdagen tussen 1983 en 1988, kwam steeds dichterbij. Maar zondag kwam een eind aan dat sprookje. Het verhaal van het net gepromoveerde Rood-Wit dat vriend en vijand verbaasde in de eerste klasse C, een nacompetitieplek bemachtigde en ook daarin spotte met alle voetbalwetten. Een finaleplek had er zomaar ingezeten, want de beste kansen waren zondag voor de thuisploeg. Maar het mocht niet zo zijn. Hoogland, voetballend de betere, bleek effectiever, won met 1-2 en speelt nu tegen HVCH om een plaatsje in de hoofdklasse.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon
    PREMIUM
    column

    Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

    De rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.