Volledig scherm
PREMIUM
Ariën Pietersma © Chris van Klinken / Pix4Profs

Pietersma is wilde haren kwijt: 'Ik had meer voor de sport moeten leven'

Doelman Ariën Pietersma (31) vergooide zijn kansen op een glansrijke profcarrière. Nu geniet hij bij Halsteren. ,,Ik vind dat mooi, zo'n club waar iedereen een mening over heeft. Ik wil hier tot mijn veertigste blijven."

,,Had ik me nou maar normaal gedragen. Nu moet ik elke dag om 06.00 uur mijn bed uit en ben ik om 16.30 uur weer thuis voor een paar rotcenten." Aan het woord is Ariën Pietersma. Dit seizoen Speler van het Jaar bij de BN DeStem VoetbalAwards, maar wat had hij nog graag in het profvoetbal rondgelopen. ,,Als ik die keepers van NAC bezig zie... Ik ben ervan overtuigd dat ik het tien keer beter kan, als ik vier, vijf of zes keer per week train."

Pietersma is een doelman waar tegenstanders het liefst ver bij uit de buurt blijven. Vol tatoeages, een stoere uitstraling en een bonk van een lichaam, niet bang om er stevig in te klappen. ,,Als ik los roep, trekt iedereen zijn hoofd wel in." Hij heeft een aardige trap, maar is ook niet vies van een ros naar voren. ,,De bal moet gewoon weg uit mijn strafschopgebied."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement