Volledig scherm
Peter Remie op de training bij Unitas'30. © Else Loof/Pix4Profs

Peter Remie per direct weg bij Unitas'30

ZONDAG DERDE KLASSE A - Peter Remie is niet langer trainer van Unitas'30. De Etten-Leurse club heeft Remie op non-actief gesteld. "De resultaten waren niet goed genoeg en we hadden geen vertrouwen meer in de toekomst", licht voorzitter Martin Joosen toe. Remie baalt van het besluit, maar is begripvol.

"Het kwam niet als een verrassing", bekent Remie. "Als je als club titelaspiraties uitspreekt en na negen wedstrijden stijf onderaan staat met vijf punten, dan is dat niet verrassend", steekt hij de hand in eigen boezem.

"Het is wel klote en het kwam hard aan, maar ik snap het besluit van de club", aldus Remie. "Drie weken geleden hadden we al een evaluerend gesprek met de clubleiding en had ik nog het volste vertrouwen dat de situatie zou veranderen, maar drie weken later heb je weer drie nederlagen op rij geleden. Ik ken de voetbalwereld inmiddels en die is keihard."

Hij koestert dan alles behalve wrok. "Unitas'30 is een heel mooie club, met mooie mensen. Ik heb vrienden overgehouden aan mijn tijd hier. Ik vind het alleen heel erg jammer dat het ons twee keer net niet gelukt is om te promoveren."

Remie was bezig aan zijn derde seizoen bij Unitas'30, hij had nog een contract tot medio 2017. Daarvoor was hij onder meer trainer van JEKA en Oisterwijk. Hij gaat niet bij de pakken neerzitten. "Ik ben ambitieus en hoop zo snel mogelijk weer ergens aan de slag te kunnen."

Het bestuur gaat op zoek naar een opvolger. Voorlopig staat Eddy van Vugt voor de groep.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.