Vlnr Mateusz Sleziek, Perry van Schijndel, Peter Maaskant, Artur Diego, Rivet Nefuani en Soufiane Meydubi.
Volledig scherm
Vlnr Mateusz Sleziek, Perry van Schijndel, Peter Maaskant, Artur Diego, Rivet Nefuani en Soufiane Meydubi. © Pix4Profs/René Schotanus

Peter Maaskant stopt als hoofdtrainer, maar blijft bij PCP

TrainerscarrouselDe kwakkelende Bredase vierdeklasser moet op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor het eerste elftal. Maaskant is naar eigen zeggen ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan.

De ervaren trainer overwoog al langer om de eer aan zichzelf te houden. ,,Het is jammer dat het zo moet lopen. We moeten eerlijk naar elkaar toe zijn. Het is ons, mijzelf en de spelersgroep, niet gelukt om één team te worden. Dan heeft het weinig zin meer.”

,,Ik heb dit de groep ook op die manier voorgelegd”, vervolgt hij. ,,Na het afgelopen seizoen, waarin we kampioen werden, zijn er een hoop nieuwe spelers gekomen. Zo werkt dat bij PCP, er is natuurlijk bijna geen jeugd dus komen er veel van buitenaf. Met deze groep lukte het gewoon niet. Ik heb dat eigenlijk nog nooit meegemaakt.”

Maaskant blijft echter wel actief op sportpark De Lage Kant. ,,Ik ben ook al een tijdje coach van het walking football-team van PCP, daar kan ik enorm van genieten. Ook die zijn soms nog stik eigenwijs”, zegt hij met een knipoog.

Maaskant was eerder trainer bij onder andere The Gunners, Baronie en DHV. Wat zijn volgende club wordt, is nog even afwachten. ,,Ik kijk wel wat er op mijn pad komt”, sluit hij af.

Wie bij de laagvlieger uit de vierde klasse C het roer over gaat nemen is nog niet bekend.