Volledig scherm

Periodetitelstress: alle scenario's op een rijtje

AMATEURVOETBAL - Dit weekend vallen, in de meeste gevallen, de beslissingen. Periode 1 nadert zijn einde en de eerste tickets voor de nacompetitie zijn al vergeven.

Zaterdagvoetbal

ZATERDAG TWEEDE KLASSE E
Klundert staat vierde en maakt geen kans meer op de periodetitel.

ZATERDAG DERDE KLASSE B
Aangezien dit een klasse is met een oneven aantal clubs, valt de beslissing later (na 12 speelronden)

ZATERDAG VIERDE KLASSE B
SPS en Stavenisse hebben slechts een theoretische kans op de periode. Beide ploegen (nummers 3 en 4) hebben drie punten minder dan de koploper en een veel minder goed doelsaldo.

ZATERDAG VIERDE KLASSE C
Seolto heeft de periode al bijna binnen. De ploeg heeft na 7 wedstrijden 18 punten. The Gunners staat na 6 duels op 12 punten en kan nog op gelijke hoogte komen, maar de Bredanaars hebben een veel minder doelsaldo (+10 om + 28).

ZATERDAG VIERDE KLASSE E
ONI staat derde, met 14 punten uit 6 wedstrijden (doelsaldo + 9). Willem II is koploper in deze klasse en heeft uit evenzoveel duels 15 punten (doelsaldo + 15). Bij puntverlies van Willem II en nummer twee DFC kan ONI de periode pakken.

Zondagvoetbal

ZONDAG DERDE DIVISIE
Dongen doet niet mee voor de periodetitel.

ZONDAG HOOFDKLASSE B
Halsteren en Dosko doen niet mee voor de periodetitel.

ZONDAG EERSTE KLASSE C
Baronie heeft de eerste periodetitel al een paar weken op zak. De ploeg heeft 9 punten voorsprong op achtervolgers Nemelaer en NEC.

ZONDAG TWEEDE KLASSE E
Rood-Wit (17 punten uit 7 wedstrijden, doelsaldo +15) heeft aan een puntje genoeg tegen Zundert om de periode te pakken. Mocht Rood-Wit verliezen, dan mag Kruisland (14 punten uit 7 wedstrijden, doelsaldo + 11) nog hopen.

ZONDAG DERDE KLASSE A
Cluzona pakte vorige speelronde de periodetitel.

ZONDAG DERDE KLASSE B
Waspik heeft de beste papieren: 7 gespeeld, 18 punten, doelsaldo + 12. Bavel mag nog hopen met 16 punten en een gelijk doelsaldo. TSC heeft ook nog een miniem kansje: 15 punten, doelsaldo +10. Koploper Waspik treft Oosterhout (waarvan het afgelopen weekend in bekerverband verloor), Bavel gaat op bezoek bij TSC.

ZONDAG VIERDE KLASSE B
Stadsgenoten RBC en Alliance maken kans op de eerste periodetitel. RBC heeft de meeste kans: een gelijkspel tegen METO, nummer drie, is voldoende, aangezien het doelsaldo van de oranjehemden beter is dan dat van Alliance (+ 14 om + 8). Alliance heeft twee punten minder en neemt het op tegen HSC’28, de nummer 7.

ZONDAG VIERDE KLASSE C
Terheijden en UVV’40 gaan nek aan nek. Beide ploegen hebben 15 punten, het doelsaldo van Terheijden is het best (+ 17 om + 13). Terheijden gaat op bezoek bij Emma (vijfde), UVV’40 ontvangt nummer 11 TVC Breda. Mochten beide ploegen niet weten te winnen, dan maakt het hele linker rijtje kans. VVR (14 punten), DIA, Emma, Sprundel en Gesta (13 punten) volgen op de voet. DIA en Sprundel treffen elkaar, Gesta speelt tegen DSE.

ZONDAG VIERDE KLASSE D
Be Ready staat zesde en maakt geen kans op een periodetitel.

ZONDAG VIERDE KLASSE E
Viola en Gloria UC doen niet mee in de strijd om een periode.

ZONDAG VIJFDE KLASSE A
Aangezien dit een klasse is met een oneven aantal clubs, valt de beslissing later (na 12 speelronden).

ZONDAG VIJFDE KLASSE B
Wernhout staat tweede achter OMC en heeft één puntje minder. Alleen bij puntverlies van OMC maakt Wernhout nog kans.

ZONDAG VIJFDE KLASSE C
Neerlandia’31 staat bovenaan met 18 punten uit 7 wedstrijden. Winst tegen SVSOS zondag is voldoende voor een feestje. Tuldania heeft twee punten minder en hoopt op een foutje van de koploper.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."