Volledig scherm
SPS lijkt zo goed als zeker van de eerste periodetitel. (stockfoto) © .

Periodetitel kan SPS niet meer ontgaan, concurrent Kruiningen wint bij Stavenisse

zaterdag 4BHet recept voor SPS was van tevoren al bekend. Zelf moest het in eigen huis winnen van concurrent Smerdiek. DwO'15 en Kruiningen moesten eveneens punten verspelen, wilde SPS de eerste periodekampioen van district Zuid 1 worden. Dat laatste gebeurde niet, Kruiningen won met 1-3 bij Stavenisse waardoor SPS pas volgende week het klusje officieel moet afmaken.

Stavenisse - Kruiningen 1-3 (1-2) 0-1, 0-2, 1-2 Henry de Rijke, 1-3.
“We stonden al na tien minuten met 0-2 achter, maar herpakten ons daarna goed. Zelfs zo goed dat een gelijke stand halverwege terecht zou zijn geweest. Na rust werd het slordig, met veel opportunisme wat door de harde wind weinig opleverde. Na de zwaar bestrafte rode kaart voor Dennis Polderman in de 75ste minuut konden zij uitlopen naar 1-3,” aldus Jaap Knop, trainer van de thuisclub.

SPS - Smerdiek 3-0 (2-0) 1-0 en 2-0 Ramòn Voshol, 3-0 Marnix van der Slikke.
“We domineerden het eerste half uur, maar gingen daarna te veel mee in het spel van Smerdiek,” vond SPS-assistent trainer Justin Quist. Smerdiek-coach Marc de Weerd zag het wedstrijdverloop als een leermoment. “Verliezen is nooit leuk, maar kan soms ook wel eens nuttig zijn. Enkele spelers waren niet voldoende bij de les en werden daardoor met de neus op de feiten gedrukt.”